Nem jogerősen Mészáros András nyert

Közélet
PDF
Ítéletet hirdetett a Baranya Megyei Bíróság Mészáros András (a képen a tárgyalóterem előtt, a mikrofonok és a kamerák előtt) ügyében. Az Európa Kulturális Fővárosa menedzsmentközpont korábbi vezetője, akit posztjáról eltávolítottak, 9 millió forintot kaphat, ha az ellenérdekelt fél, vagyis gyakorlatilag Pécs Megyei Jogú Város nem nyújt be fellebbezést, tizenöt napon belül, a munkaügyi perben.
Pénteken, 14 órakor kezdődött a per egyik utolsó napja. Hiszen elvileg lehetett a végjáték is, de a folytatás sem elképzelhetetlen, hiszen az nem derült ki, kíván-e bárki is további perlekedést az ügyben.

Mivel Mészáros András 2009 májusától ismét dolgozik, ezért az összesen általa kért 40,5 millió forint helyett annak csak alig  a negyedét ítélte meg a bíróság. Ebből következően nem volt jogszerű az elküldése.

Érdekesség, hogy a perköltséget az elvi nyertesnek, vagyis Mészáros Andrásnak kell fizetnie. Mindez neki 300 000 forintos kiadást jelent, persze azért így is marad még neki 8,7 millió.

A tárgyalás befejeződése után Mészáros András kijelentette, örül, hogy bebizonyosodott, lehetett ellentmondani a politikai vezetésnek. Miként az ő is megtette, bizonyos esetekben. De azért voltak olyan pillanatok, amikor úgy érezte, Európa Kulturális Kővárosában kellett megvívnia harcait.

Ezután viszont a pernyertes elmondta, szándékai szerint egy bizonyos összeget – amit nem pontosított – szeretne felajánlani, kulturális célokra.

A várost képviselő dr. Turi Attila ügyvéd arról még nem tudott érdemben nyilatkozni, hogy terveznek-e további lépéseket. Mindenesetre sikerként élte meg, hogy a negyvenmillióból sikerült harmincegyet lefaragni.

Szóval akad két olyan ág, ahol az érintettek majdnem nyertek, legalábbis nem vesztettek. De akik az egészen buktak, azok a pécsi polgárok, mert áttételesen nekik kell megfizetniük a végösszeget, bármennyi legyen is az.   

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-05-10 19:22
EKF-re költi a 9-et, azért ez mégis vmi.

Na, nem kedveltem a semmittevését, azaz a pénzlenyúlásait , gáncsait, de távoztával, Hillerre tett megjegyzésével árnyalódik a kép.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-05-08 14:58
Azért kilenc milla is szép pénz! Megérte így kirúgni!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés