Indul a DesignPécs

Indul a DesignPécs

2014. szeptember 29. hétfő, 19:17 Képzőművészet
PDF

Széleskörű összefogással, Pécs és Baranya megye design ágazatának képviselői, a vállalkozások, kutatóhelyek, művészek csatlakoztak a Design Hét Budapest 2014 programjához, a DesignPécs - melynek keretében közel 50 esemény és szakmai program várja az érdeklődőket - a Design Hét Budapest 2014 eseménysorozat hivatalos része. (Képünkön: sajtótájékoztató a szervezőkkel a Nádor Galériában.)

A város kulturális adottságai, a művészeti képzés és a kulturális szereplők sokasága és magas minőségű szolgáltatásaik természetes lehetőséget nyújtanak a kreatív ipar fejlődésére. Pécs az ország kreatív ipari decentruma, amelyet a helyi szerzői jogi ágazatok gazdasági teljesítménye is igazol. A kreatív ipar és a más iparágak, mint gépipar, környezetipar, járműipar, elektronika, műanyagipar és biotechnológia együttműködése is koherens; egymást kiegészítő.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával, a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai karral, a Kreatív Ipari Klaszterrel és Pécs Megyei Jogú Várossal összefogva megszervezte a DesignPécs programsorozatot, mely október 3 és 12 közt várja a helyi design eredményei, látványosságai iránt érdeklődőket.

Az összefogás eredményeként városi fenntartású helyszínek, egyetemi kutatók és oktatók, egyetemi hallgatók és több mint 30 vállalkozás működik együtt a szervezők által koordináltan. Amit a DesignPécs során megmutatnak: divat, kesztyűipar, orgonagyártás, alkalmazott művészet, ékszerkészítés, építészet és lakberendezés, 3D technológiák és azok alkalmazási lehetőségei, járműgyártás és formatervezés, kézműves termékek, audiovizuális technológiák; film és videó.

 

A DesignPécs a hét folyamán technológiai, építészeti, képzőművészeti designkiállításokkal, divatbemutatókkal, nyitott designlaborokkal, -műhelyekkel, kihelyezett szemináriumokkal, képzésekkel, workshopokkal, designvásárokkal, fórumokkal és kerekasztalbeszélgetésekkel, koncertekkel várja az eseménysorozatra látogatókat.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Formatervezési klubot indított 2013-ban. A klub nemcsak felkarolta, de generálja is a designnal, formatervezéssel kapcsolatos helyi vállalkozások munkáját. Értékeinket és az ebből adódó lehetőségeket be kell mutatnunk nemcsak az országnak és hosszú távon a világnak, de a helyi döntéshozók és lakosok számára is.

A Design Hét Budapest 2014 programhoz kapcsolódás ezen kommunikációt és a helyi design érdekcsoport önszerveződését is segíti.

Részletes program napi bontásban, közreműködők, helyszínek: designpecs.hu

DesignPécs térkép: http://www.designpecs.hu/terkep/

Facebook oldal: www.facebook.com/designpecs

 

 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés