Vasárnapi dilemma előtt

2014. október 11. szombat, 08:49 Jegyzet
PDF
Már-már hiányozni fog! Sajnos, ha minden a maga rendes útján halad tovább, akkor évekig nem részesülhetünk a választási kampány áldásaiban. Pedig példátlan tárháza az ilyen időszak a hazudozásnak, sületlenségek küldetésszerű terjesztésének. Meg a másik pocskondiázásának, lejáratásának. Ilyenkor derül ki igazán, az ellenfél egy pojáca, senkiházi tolvaj, semmirekellő, pénzlenyúló (képünk illusztráció). Holnap mindenki választhat, méghozzá több lehetőség közül!

Szerencsére a kampánycsend teljesen felesleges szabályát már eltörölték a döntéshozók. Ezért aztán néhány órával sikerült kitolni a sárdobálás időszakát. Aki pedig időt nyer, állítólag életet nyer. Hurrá! Most már felesleges olyan parttalan vitákat kezdeni, miszerint éjfél előtt néhány perccel, vagy utána került be egy-egy szórólap a postaládákba.

Mondjuk ennyi szerencsétlen, alkalmatlan személy talán sehol a világon nem száll harcba helyhatósági mandátumokért, mint Magyarországon, ezen belül Pécsett. Persze ilyet egy komoly választópolgár nem mondhat a jelöltekre. Egymásról harsogták a tökéletes rátermettség fokozott hiányát az indulók.

Ezért aztán vasárnap az elsődleges eldöntendő kérdés az, a voksolásra jogosult állampolgár egyáltalán megjelenjen-e az eseményen? Itt és most, sportszerűtlenség lenne a távolmaradásra biztatni a felnőtt lakosság azon részét, amelyiket nem tiltottak el a közügyek gyakorlásától. Mivel pedig jelentős többségben vannak tiszta múltúak, hát holnap elvileg tömegek várhatóak a város bizonyos pontjain, vagyis a szavazókörökben.

Hozzá kell tennünk, az önkormányzati szavazás nem tartozik a legnépszerűbb „sportágak” közé felénk, ezért senki se aggódjon túl korán. Mindenkinek jut majd hely a szavazófülkékben, illetve az urnák körül.

Ahol árgus szemekkel figyelik a megjelenteket, nehogy szabálysértés történjen, mert az esetleg befolyásolhatja a végeredményt is. Ami egy fejlett demokráciában nem lenne méltó dolog. Igenis, vállaljuk a döntéseinket, ha valaki bizalmat kap, azzal szemben ne legyenek fenntartásaink! Nyertesek, meg vesztesek is maguknak keresték a bajt. Mostantól már öt évre, szóval nem árt elmeditálni a folytatáson, még mielőtt azt a „x”-et, „+-t” odatesszük arra a lapra. Ami semmiről sem tehet, de a későbbi bajok okozója lehet.       

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés