Világhírű zongorista a Pannon Filharmonikusoknál

Zene
PDF
A Világsztárok Pécsett sorozat egyik csúcspontjához érkezett a Pannon Filharmonikusok. Május 12-én a török származású Fazil Say zongoraművész lép fel az együttessel a PTE Aulában. A zongoraművész zeneszerző magyarországi ősbemutatóra készül, hiszen első alkalommal hallhatja a magyar közönség Anatólia csendje című saját zongoraversenyét. Fazil Say napjaink zenei világának egyik legszínesebb egyénisége.



Kivételesen virtuóz zongorista, sokoldalú zeneszerző, szenvedélyes jazzjátékos. 1970-ben született Törökországban. 1987-ben ösztöndíjat nyert a düsseldorfi Schumann Intézetbe. 1992 és 1995 között a Berlini Konzervatórium növendéke. Nemzetközi karrierjének elindítója a Young Concerts Artists meghallgatása volt, azóta is a világ rangos zenekarainak szólistája. Játszott a New York-i, az Izraeli és a Szentpétervári Filharmonikusok, az Orchestre National de France élén. Számos fesztiválon szerepelt, mint például a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a Montreux-i Jazzfesztiválon és a londoni Harrod’s Piano Series-en.
2008-ban „A kultúrák közötti párbeszéd európai éve” elnevezésű uniós kezdeményezés nagykövete volt.

Forrás: PF


Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-05-13 21:41
F. S. még a levegőben is bűvöli a hangot, nemcsak a klaviatúrán.

Igaz volt, amit hallottunk? Nem varázslat?

Fay Sazil, jobb vagy, mint Szőr Bazil.

Örülök, hogy tegezhettelek, pedig idősebb vagyok nálad.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-05-13 21:37
Fazil Say a zg. Paganínije, de ez közhely, úgyhogy megelégszem azzal, hogy egy varázsló, v. bűvész, v. csak FANTASZTIKUS.

Örülök, hogy hallottam, mert ezt mulasztásom lett volna kihagyni.

MIK VANNAK?!!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés