Fodrozódó ügy, egyszerű megoldással

2015. február 01. vasárnap, 08:56 Jegyzet
PDF
Egyszer volt a magyar rádiózás történetében egy hosszú sorozat. A Szabó család évtizedeken keresztül adott beszédtémát a lakosságnak. Igaz, abban nem szerepelt dr. Páva Zsolt (képünkön), Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, se Fodor Ibolya, megválasztott városi képviselő. Az a műsor, ami az éteren keresztül jutott el az érdeklődőkhöz, egyszer befejeződött. Ez a mostani még tart, de most körvonalazódik a megoldás. Ami persze csak elvi lehetőség, vagyis megvalósíthatatlan, bár tökéletesen jogszerű lenne.

Az elsöprő többségben lévő pécsi párt támogatásával egyéni mandátumot szerzett Fodor Ibolya nem mond le. Görcsösen, már-már szánalmasan ragaszkodik a törvényen elnyert székéhez. Ez még akkor is igaz, ha amúgy – mióta fodrozódik körülötte a közélet vize –, nem jár be a közgyűlési ülésekre. Vélhetően televízión követi az eseményeket, miközben a választópolgárok ügyében jár el, minden erejével, agilitásával.

Egy bizottsági döntés szerint méltatlanság miatt sem lehet visszahívni a „városanyát”, mert amúgy néha furcsa viselkedésével arra nem adott elég okot. Mindez így helyes, ezzel perek hosszú sorát lehetett megelőzni. Aminek okán legalább nem kerülünk a hírek élére. Addig sem kacag rajtunk a fél ország.

A helyzet tehát látszólag megoldhatatlan. Küldenék, de nem megy az illető. Kialakult az úgynevezett patthelyzet. Pedig nem annyira bonyolult az állás, mint amilyennek tűnik!

Ha ugyanis a volt frakciótársak kollektívan lemondanának, akkor bizony ki kellene írni az időközi választásokat. Ahol mindenki megint elindulhatna. Bebizonyítva, ki méltó arra, hogy a polgárok ügyeit vigyék a Széchenyi téren, illetve a választókerületekben.

Mindez messze a legdrágább megoldásnak tűnik. Ráadásul kockára tenné az összes korábban elnyert voksot is. Mert nem lehetünk benne bizonyosak, hogy ugyanolyan végeredmény jönne ki, mint az elmúlt év őszén. De legalább Fodor Ibolyát kényszerhelyzetbe hozná. Sportnyelven szólva, lesre futtatná.

Ennek a lépésnek a legitimitását vitatni felesleges is lenne, bárki részről. Legfeljebb benne rejlene a hibázás lehetősége. Esetleg megint belekeveredhetne egy „kakukktojás” a rendszerbe. Amikor meg az kiderülne, kezdődhetne a cirkusz újra. Akkor viszont jobb, ha a mostani folytatására szavazunk. Mert a távozásra felszólított egyén bármilyen gombot is nyom meg, az sem szorozni, sem osztani nem fog. Hiszen a többség akarata érvényesülhet nélküle is. Legfeljebb az ellenzék kezében is marad egy örökzöld adu, amivel csapkodhatják az asztalt.     

Hozzászólások

 
0 #2 Kígyó Mara 2015-02-07 20:16
Azért hadd örüljünk annak, hogy Pécsett, Mo.-on békében élünk.

Működik az ország, működik a város.

Csemer Boglárka viszi Bécsbe a magyarok DALÁT.

Tudjuk értékelni, hogy minden sokkal rosszabb is lehetne!

Nézzünk körül kicsit a világban, nem fog ártani, segíteni fogja a tisztábban, tárgyilagosabba n látást!

Bocsánat, hogy én szeretek élni Pécsett, Magyarországon.
Idézet
 
 
0 #1 Haizsypepe 2015-02-01 21:57
Nem ismerjük -többnyire- Fodor Ibolyát, legalább is ezt gondolom, de lassan ismertebbé válik sok másnál.

Nemigen tudjuk eldönteni, hogy mekkorát is hibázott, de láthatóan van küzdőszelleme, bírja a gyűrődést, rosszabbakat nem írnék, hisz tényleg nem ismerem.
Ami a pártját illeti, nyilván vannak jogi kötöttségek, "játékszabályok", tehát
van egy csont, lehet rágni.

Talán kár. Mértéktartó voltam.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés