Ömlik a víz, lezárták az Ágoston teret

Bereczki Lajos Közélet
PDF
Elöntötte a sár a kő és a víz az Ágoston teret, így gyakorlatilag az ott található templom megközelíthetetlen. A közlekedés megbénult, a Búza tér felől és  az alagút irányából az utat lezárták, kerülőúton érheti el  uticélját az arra közlekedő autós. A Vince utca, leginkább patakmederre emlékeztet, homokzsákokkal torlaszolták el a víz útját a házak bejáratánál. Így is temérdek pince és szuterén beázott, a vizet folyamatosan szivattyúzzák belőlük.
Írásunk végén tekintse meg a nemrég helyszínen készült képeinket!
Handbauer Péter tűzoltó alezredes, a városi tűzoltóság műszaki osztályának vezetője lapunk kérdésére elmondta, hogy a téren tegnap este állt elő ez a kritikus állapot, amin azóta is dolgoznak. Több munkagéppel próbálják a hordaléktól megtisztítani az utcát és a teret, így próbálnak szabad utat biztosítani a víznek a levezető árkokba és csatornákba. Sajnos megszüntetni nem tudják az állapotot, így csak akkor normalizálódik a helyzet, ha eláll azt eső és a Tettye patak vízszintje ennek köszönhetően lecsökken.

Ma délig 31 helyre riasztották őket, nagyjából fele-fele arányban a víz betörés, illetve a szél által kidöntött fák miatt Negyvennél több helyen már megoldották a problémákat és talán az eső és a szél csillapodásával csökkenni fog az ilyen esetek száma is. Tegnap 71 esetben kellett kivonulniuk, a siklósi és mohácsi tűzoltók is besegítettek  a kárenyhítésbe, mivel a pécsiek már nem tudtak több járművet bevetni, hiszen minden autójuk és emberük terepen volt.



Pic. 1.




















Pic. 2.

















Pic. 3.

















Pic. 4.



































Hozzászólások

 
0 #4 Guest 2010-07-09 10:26
Hova megy el az adózók pénze? Biztos, hogy nem a népre éserre, mert akkor ez nem történt volna meg.
Idézet
 
 
0 #3 Guest 2010-05-18 10:14
ez az email durva...
és szembe állitja az embert a tényekkel... :o :o :o
németen vagyok és a tanárom is látta a képeket...
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-05-17 14:45
:-? 1. Ha esetleg a Mi pénzünkből fizetett egyébként kedves rendőrök az alagút,Kodály Z. utnál is lezárták volna az utat, nem lett volna reggel akkora dugó. 2. A Vincze u-ban működtek régebben (19sz. elején ) malmok és egyéb folyó ! vízzel táplált egyéb céhek ! Mivel az utcát most újítják-újították fel lehetett volna erre is gondolni. Amióta én is az eszemet tudom (43) mindig is igen bőven folyt ott a víz.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-05-17 14:21
vajon kié a felelősség az állandóan víz alatt álló Ágoston térért? Nem a város feladata lenne végre megoldani ezt a visszatérő problémát?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés