Segít a város a bajba jutott polgárokon

Közélet
PDF
Azok, akik bajba jutottak a hatalmas esőzés miatt, azonnali segítséget várnak. A város mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a kimenekített családok, lakók biztonságos ellátását és javaik védelmét. Az évtizedek óta nem tapasztalt, hatalmas esőzések okozta károk elhárítását, az emberi életek és anyagi javak mentését jelenleg is nagy erőkkel végzik a Pécs Holding, a városi szolgáltató cégek, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a Városháza szakemberei.

A lakásukból kiköltöztetett embereknek a Pécsbánytelepi Iskolában, illetve a Családok Átmeneti Otthonában biztosít a város elhelyezést.

A tűzoltóság folyamatosan dolgozik a kidől fák és letört ágak eltávolításán, és a Pécs Holding szakemberei is – ahol lehet –, megkezdték a vihar nyomainak eltakarítását a közterületekről.

A 33-as, 27-es és 40-es járatok útvonala megváltozott, a Pécsi Közlekedési Zrt. honlapjáról http://www.pkrt.hu/ tájékozódhatnak a részletekről az érdeklődők.

A kora reggel óta tartó folyamatos, „forródrótos kapcsolat” ellenére, illetve a munkák összehangolása érdekében Nagy Csaba alpolgármester – aki az Országgyűlés ülésén vett részt – Budapestről elindult Pécsre, hogy személyesen is részt vegyen a mentésben.




Pécs, 2010. 05. 17.

Polgármesteri Kabinetiroda

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-05-18 15:48
De legalább itt volt, igyekezett tenni ebben a helyzetben. Hol van viszont a polgármesterünk ? Szavát nem hallottuk most, amikor igen jó lett volna!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-05-17 17:30
Talán előbb is elindulhatott volna az alpolgármester. Pesten nem lehetett híreket hallgatni?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés