Táj – Ék: civil természetművészeti akció Pécsett

Közélet
PDF
Május 29-én reggel nyolctól este hatig „Művészet a természetben, természet a művészetben” elnevezésű programjára várja az érdeklődőket a Zöld – Híd Alapítvány. A szervezet Táj – Ék természetművészeti programjának helyszínéül a Felső-havi dűlőn haladva, a Bagolyvár Étteremtől 5 perc sétára található régi külszíni kőfejtő területét választotta.




Az esemény kitűnően illeszkedik a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programhoz. A téma a „Pécs, a határtalan város” szlogenből kiindulva maga a „Határtalanság”, melyet a résztvevő középiskolás, egyetemista tanulók illetve az esélyegyenlőség jegyében a projektbe bevont fogyatékkal élő fiatalok közös alkotással, asszociációs készségük, művészeti érzékük segítségével valósítanak meg, kizárólag a természet anyagaiból. Az alapítvány programjának művészeti iránya a természettel együttműködve kommunikál, s mindezt a kreatív gondolattársítások bátorságával teszi.
A természetművészeti „akció” fiatal alkotóinak tevékenységét a Sound-World Music együttes két koncertje színesíti délelőtt tizenegy, illetve délután egy órától, a formáció magyar népdalokat ötvöz jazz és világzenei elemekkel.

A programot megelőző csütörtökön, május 27-én délelőtt egy szemétszedési akciót szervez a Zöld - Híd Alapítvány a program helyszínén és környékén, EKF önkéntesek bevonásával.

A természetben töltött kreatív nap folytatásaként pedig kiállítás nyílik 2010. június 18-án 18 órakor a Menta Étteremben (Jókai tér 5.), természetesen a Zöld – Híd Alapítvány Táj – Ék Természetművészeti akciója során készült alkotások fotódokumentációiból. A középiskolás és egyetemista tanulók, illetve a fogyatékkal élő fiatalok közös alkotása során létrehozott munkák fényképeiből összeállított tárlatot a munka folyamatáról készített film vetítése egészíti ki. A programban résztvevő alkotók munkáit a Zöld – Híd Alapítvány kuratóriumának elnöke, Dr. Rudl Józsefné díjazza, a kiállítást Kuti László képzőművész nyitja meg.


Pécs2010 Sajtóiroda

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-05-27 17:59
Nekem úgy tűnik, hogy ez egy jó kis Zöld-híd reklám? EKF?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés