Mozart est hazai sztárokkal

Bereczki Lajos Zene
PDF
A Filharmónia Dél-dunántúli Nonprofit Kft szervezésében szerda este  Mozart művekben gyönyörködhettek mindazok, akik Pécsett az orvosi kar aulájában összegyűltek. A Pannon Filharmonikusokat és a Nemzeti Énekkart Howard Williams vezényelte. Az est folyamán Jandó Jenő közreműködött zongorán, Váradi Marianna (szoprán), Megyesi Schwartz Lúcia (alt), Szappanos Tibor (tenor), és Kovács István (basszus) pedig csodálatos hangjukkal kápráztatták el a közönséget.
Cikkünk végén tekintse meg az eseményen készült képeinket!


A Mester bérlet V. koncertjén az alábbi szerzeményeket hallhatta a pécsi közönség:

Mozart: Varázsfuvola - nyitány, K.620.

Mozart: C-dúr zongoraverseny, K.467.

Mozart: C-dúr "Koronázási" mise, K. 317.
Koronázási mise, K. 317.

Kiváló zenei élményt kapott a pécsi közönség, az angol karmester, szinte"hazajár" a városba, bár nem valószínű, hogy csak ennek köszönhető kiegyensúlyozott és magasfokú teljesítménye. Jól érzékelhető volt az est folyamán az összeszokottság és a kölcsönös szenzibilitás a zenészek és a karnagy között. 

Jandó Jenő keze épp annyira finom és könnyed, mint ezelőtt húsz évvel, felfogásában Mozart  zenéjének szépsége kiteljesedik, új értelmezést nyer. A pécsi születésű mester a magyar zongoraiskolának egyik  legígéretesebb tagja ma is.

A szólóénekesek és a kórus ragyogó összhangban idézte meg Mozart korát, csak elismeréssel lehet beszélni mindegyikről. Összességében az előadás maradandó élményekkel látta el azokat, akik szeptemberig kénytelenek a nyári szünet miatt mellőzni a komolyzenei koncerteket. Biztosra vehető, hogy még a mostaninál is többen keresik fel a Király utcai jegyirodát, hogy jóelőre megváltsák bérletüket a következő szezonra!



1. Pic.:












A zongoránál:Jandó Jenó


2. Pic.:












A négy énekes és Howard Williams


3. Pic.:












A Nemzeti Énekkar



4. Pic.:



Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-05-27 18:00
Nekem úgy tűnt, hogy nagyon képzett és nem véletlenül a magyar zongoraiskola nagy alakja. Nincs megkopva, kicsit sem.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-05-27 17:57
Jandó mester választhatott volna egy virtuózabb Mozart művet! Összesséégében szép este volt!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés