Riasztás ónos eső miatt – Vigyázzunk egymásra!

2016. január 05. kedd, 19:46 Rövid Hírek
PDF
Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki a Pécsi járás térségére ónos eső veszélye miatt. A tartós csapadék mennyisége meghaladhatja a holnap reggeli órákig a 3 mm-t, ezért fokozott óvatosságra lesz szükség a pécsi utakon, tereken járdákon.
 
A város útjait kezelő városüzemeltetési társaság, a Biokom NKft. minden rendelkezésre álló gépjárműve elősózza a pécsi belterületi szakaszokat már este hat órától, s folytatja a munkát az éjszaka, majd a holnapi nap folyamán.

Az esti, éjszakai órákban több mint száz munkatárs vesz részt a megelőzésben, s kézi síkosságmentesítést is végeznek a járdákon, tereken, buszmegállókban. Szerdán hajnali hat órától további 150 közfoglalkoztatott is részt vesz a munkálatokban, hogy a reggeli órákra minél kisebb legyen a csúszós felületek aránya a városban.

A pécsi önkormányzat ezzel együtt arra kéri a közlekedőket, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak az esti és éjszakai órákban. A gépjárművel utazók csak megfelelő profilmélységű téli gumival szerelt autókkal keljenek útra, a gyalogosan közlekedők pedig készüljenek fel jeges útszakaszokra.

Kérjük, hogy lakókörnyezetükben legyenek kedvesek gondoskodni a lakóingatlanuk előtti járdák megfelelő síkosságmentesítéséről, sózásáról is, a balesetek elkerülése közös érdekünk.

További, folyamatosan frissülő információk a www.baranya.katasztrofavedelem.hu oldalon érhetők el. A meteorológiai riasztásokat nyomon követhetik a www.met.hu oldalon.
 
Pécs, 2016. január 5.
 
 
  
Pécsi Polgármesteri Hivatal

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés