Komoly havazás várható Pécsett

Bereczki Lajos Rövid Hírek
PDF
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint Baranya, azon belül Pécs térségében akár a 15 centimétert is meghaladó friss hó is lehullhat az esti és éjszakai órákban, ezért fokozott óvatosságra lesz szükségük a közlekedőknek az utakon, járdákon, tereken.(Szükségparkolók és melegedőhelyek megyei listájával!)

Az előrejelzések szerint szerdán este és az éjszaka folyamán a hőmérséklet mínusz 1-2 fok lesz Pécs térségében, ami azt eredményezheti, hogy a lehullott hómennyiség megmarad a talajon, így a járdákon, tereken, utakon akár komolyabb problémát is okozhat.

A város útjait kezelő városüzemeltetési társaság, a Biokom NKft. - ahogy tette azt a kedd éjjeli ónos eső idején is - minden rendelkezésre álló gépjárművét és emberét beveti a megelőzés érdekében, sőt kibővített kapacitással dolgozik. Már az esti órákban elősózzák a pécsi belterületi szakaszokat, s folytatják a munkát teljes kapacitással az éjszakai órákban, majd a holnapi nap folyamán.

Összesen több mint 300 ember vesz részt a mentesítésben Pécsen folyamatosan, váltott műszakban. Több mint 40 munkatárs vesz részt a megelőzésben az utakon. A munkálatok során elsőbbséget élveznek a buszközlekedési útvonalak. Ezzel együtt kézi síkosságmentesítést is végeznek a járdákon, tereken, buszmegállókban további 120-an. Csütörtökön reggel hat órától pedig további 150 közfoglalkoztatott is részt vesz a munkálatokban, hogy a reggeli órákra minél kevesebb csúszós felület legyen a városban.

A pécsi önkormányzat arra kéri a közlekedőket, hogy csak olyan helyen és olyan módon parkoljanak, hogy még véletlenül se akadályozzák a síkosságmentesítési munkálatokat, s a legszükségesebb esetben induljanak útnak az esti és éjszakai órákban. A gépjárművel utazók csak megfelelő profilmélységű téli gumival szerelt autókkal keljenek útra, a gyalogosan közlekedők pedig készüljenek fel havas és jeges útszakaszokra.

Kérjük továbbá, hogy lakókörnyezetükben legyenek kedvesek gondoskodni a lakóingatlanuk előtti járdák megfelelő síkosságmentesítéséről, sózásáról valamint a jégcsapok eltávolításáról is, a balesetek elkerülése ugyanis közös érdekünk.

Amennyiben valaki a hó miatt valamilyen okból kifolyólag a városban reked vagy elakad autójával a megyében melegedőhelyek és szükségparkolók állnak rendelkezésekre. Ezek helyszínei a megyei katasztrófavédelem honlapján találhatók, s e közleményhez csatolt file-okban érhetők el táblázatos formában.


További, folyamatosan frissülő információk a www.baranya.katasztrofavedelem.hu oldalon érhetők el. A meteorológiai riasztásokat nyomon követhetik a www.met.hu oldalon. A pécsi buszokkal kapcsolatos információk a társaság, azaz a www.tukebusz.hu és a Biokom NKft. Mobilitási Központjának oldalán, a http://mobilitas.biokom.hu/hirek/aktualis webcímen találhatók.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés