Még tart a jég és a hó okozta károk felszámolása

Még tart a jég és a hó okozta károk felszámolása

2016. január 07. csütörtök, 18:22 Rövid Hírek
PDF
Eddig nyolcvankilenc segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Baranya megyei műveletirányító központjába, három esemény felszámolása még jelenleg is tart. A Mohácsi Kórház területén egy fa dőlt meg, Sellyén pedig a szakmunkásképző iskola előtt tört le egy fenyő ága, amely veszélyezteti a gyalogosforgalmat. Cún településen elektromos vezetékre dőlt egy fa. A segélyhívások nagy része kidőlt fák, és leszakadt vezetékek miatt érkezett, mindössze három közúti baleset történt, de személyi sérülés egyik esetben sem volt.
 
A belógó faágak miatt három menetrendszerinti autóbusz volt kénytelen várakozni az útszakasz megtisztításáig. Vokány és Siklós között azonban mentesítő járatra is szükség volt, amely tovább szállította az utasokat. Az utasok biztonságos átszállását a siklósi tűzoltók segítették.
Két pályaszakaszon, Mohács és Villány között, valamint Sellye és Szentlőrinc között többtucat fa dőlt a vasúti sínekre, emiatt kisebb fennakadás volt a vasúti közlekedésben is.
 
A megyében harminchét településen volt probléma az áramszolgáltatással, a szolgáltató folyamatosan dolgozik a hiba elhárításán, azonban több vezetékszakadás nehezen megközelíthetÅ‘ erdÅ‘s területeken van, ahová csak a tűzoltók segítségével tudnak bejutni a szakemberek. Emiatt lassabban megy a helyreállítás is. A katasztrófavédelem munkatársai hat helyszínen világító eszközökkel segítenek az áramszolgáltatónak az éjszakai munkavégzésben.  Jelenleg kilenc településen nincs áramszolgáltatás, az érintett települések: Bogádmindszent, Drávasztára, Drávaiványi, Kemse, Ózdfalu, Páprád, Sósvertike, Gödre és Mindszentgodisa.
 
Drávasztárán és Drávaiványiban szünetel az ivóvíz-szolgáltatás, ezeken a településeken lajtos kocsival biztosítják az ivóvizet.
 
A megye útjai a téli útviszonyoknak megfelelően járhatók.
 
 
 
Pécs, 2016. január 7.
 
 
 
                                                                                         Kasza Anett tű. százados
                                                                                  megyei katasztrófavédelmi szóvivÅ‘

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés