Véderőművek vannak, de azért a víz is jön

Véderőművek vannak, de azért a víz is jön

Közélet
PDF
A Dráva partján, illetve más vizek mentén komoly munkálatok folynak Baranyában. Cél az áradás kárainak megakadályozása, az Oldi Öblözet Projekt például a befejezés előtt áll. De a víz nem mindig tudja, merre kellene folynia. Ezt nemrég mindenki tapasztalhatta, Pécsett, a Vince utcában, a Kopács utcában, illetve a Május 1. utcában is. Ez utóbbiak viszont nem tartoznak a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság hatáskörébe, legfeljebb tanácsokat adhatnak a pécsi önkormányzatnak abban, miképpen lehet a bajokat megelőzni. A képen György Béla, a szervezet igazgatója látható.

Meggynyugtató volt Mosonyi Zoltán beszámolója arról, hogy lassan befejeződik az Oldi Öblözet Projekt, amelynek során közvetetten ötezer ember, közvetlenül pedig mintegy 1400 fő érezheti majd magát biztonságban, a déli határ mentén, Baranyában. Az öt kilométer hosszú szakaszon 60 centiméterrel magasították meg a gátakat, ezzel 600 ház biztonságát lehet majd garantálni, hosszú távon is.

Ezután György Béla igazgató vette át a szót, aki kijelentette, a csapadékvíz elvezetése állami feladat. Nem ő tette hozzá, de ennek nem mindig, mindenhol képes a hatalom, meg annak szakmai képviselői eleget tenni. Mert ha maradéktalanul az összes feladatot végre lehetne hajtani, akkor nemrég nem öntött volna el három utcát is a víz, Pécsett, különböző helyeken.

A baranyai megyeszékhelyen másfél héttel ezelÅ‘tt kialakult kritikus helyzetrÅ‘l DDKÖVIZIG ugyan nem tehet egy cseppet sem, annyi azért elhangzott, nem lenne túlságosan nagy feladat megállapítani, kit terhel a felelÅ‘sség. Ráadásul, akinek a dolga lett volna a megelÅ‘zés, azoknak némi elÅ‘relátással, szervezéssel sok gond lekerülhetett volna a válláról. Vagyis, a víz esetében a megelÅ‘zés, a felkészülés talán fontosabb, mint a baj idején a keresni, kutatni azokat, akik rosszul tették dolgukat. Mert hárításban már sokan jók, de nem a zár elhárításában.           

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-05-28 16:30
Azéravízazúr!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés