Faápolási munkák kezdődnek a Király utcában

2016. március 15. kedd, 08:04 Rövid Hírek
PDF
Pécs történelmi belvárosában, a Király utcában lévő 38 gömbkőrisfa az elmúlt évek alatt kinőtte a rendelkezésére álló viszonylag szűk teret, így a fák koronái mostanra sok helyen a kirakatokhoz, az épületek homlokzataihoz érnek, szeles időjáráskor a házak falához csapódnak. 
Az elmúlt években több hasonló bejelentés is érkezett a városüzemeltetéshez, elsősorban az épületek tulajdonosaitól és használóitól, amelyeket kisebb metszésekkel orvosoltak is a szakemberek, de mostanra a fák koronái elérték azt a méretet, amelynél már jelentősebb beavatkozásra van szükség. 
A várható károk elkerülése, valamint a biztonságos közlekedés és a vendéglátóipari egységek előkertjének védelme érdekében a BIOKOM Nonprofit Kft. 2016. március 16-ától megkezdi a Király utcai gömbkőrisek metszését - az éves faápolási terv részeként.
 
A szükséges magasságban a földről már nem lehet dolgozni, így egy multifunkcionális kisgépre szerelt emelőkosár segítségével végzik el a szakemberek a metszéseket, amellyel párhuzamosan a fakoronák felülete kisebb lesz, és egyben megújul.
A kivitelezés várhatóan 8 napot vesz igénybe, amennyiben a munkálatokat az időjárás lehetővé teszi. A tevékenységet úgy végzik el a munkatársak, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják a gyalogos- és a gépjárműforgalmat. 
 
Előre is köszönjük a lakosság megértését és türelmét!
 
BIOKOM Nonprofit Kft.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés