Zenei piknikkosár, hangos csemegékkel

Zene
PDF
Az égiek próbáltak borsot törni a Pannon Filharmonikus hallgatóinak orra alá, de csak csekély sikerrel. Az esőért felelősök azt elérték, hogy nem a pécsi Szent István téren játszott a zenekar, a zenei piknik alakalmából. A nagysikerű előadás azonban nem maradhatott el, legfeljebb egy kicsit csúszott, szombaton késő délután.



Eredetileg 18 órára, nyitott helyszínre volt meghirdetve az esemény, de sem a hangszerek, sem az érdeklődők nem úszták volna meg esőcseppek nélkül. Maradt tehát a ZenePark, ami ebből a szempontból minimális csalódásként is értékelhető. A hiányérzet azonban csak addig tarthatott, amíg a zenészek – Vass András karmester jelére – el nem kezdték a játékot.

Attól kezdve már az alapvetően vidám hangvételű válogatás adta meg a hangulatot. A nagy klasszikusok közül egyebek mellett  Gioacchino Rossini, Olasz nő Algírban című művének egyik részlete, azután Ludwig van Beethoven VII. szimfóniájának egyik tétele már jelezte, a művészek és a hallgatók ismét egymásra találtak.

Az érdeklődők között feltűnt egy profi is, hiszen Szécsi Máté, a pécsi operatársulat magánénekese kisgyermekével a karján hallgatta a hangszeres „kollégák” munkálkodását. Mindez csupán annyit jelentett, megkezdte a csöppség zenei nevelését, bár a papa is jól szórakozott.

A zeneszámok között a muzsikával összefüggő könnyebb, néha nehezebb kérdésekre lehetett válaszolni, a műsorvezető közreműködésével. A jó feleltekért természetesen ajándék is járt, többek között zenei bérlet. Meg persze a művészeket dirigáló Vass Andrásról is megtudhattak néhány érdekességet az egybegyűltek. A pálcás emberről kiderült, szinte minden szinten rajong a vasútért, a nagy mozdonyoktól a vasútmodellekig számos változat érdekli. Sőt, nagy vágyainak egyike, hogy egyszer egy mozdony vezérállásában utazva tehesse meg az utat Pécs és Budapest között.

Szóval, a zene szárnyain gyorsan elröppent az idő, a piknik pompásan sikerült. Annak ellenére, hogy a kosarakból nem került elő az elemózsia, az itóka. De a színpadról nagy, képzeletbeli tálon, csemegéket szolgáltak fel a Pannon Filharmonikusok.             

Hozzászólások

 
0 #4 Guest 2010-06-01 20:01
Nekem is kellemesebb, ha bent van, de a Sétatér is jó szokott lenni, senki nem ordibált bele. Egyelőre.
Idézet
 
 
0 #3 Guest 2010-05-31 21:05
Feleségem bátyja mozdonyvezető.

Dolgozunk a PROJEKTEN, hogy VASUTAS ANDRÁS Bp.-re mozdonyon utazhasson.

Időigényes, tehát türelem, karnagy úr, de nem kizárt szíves vágya teljesülése.
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-05-31 21:02
Bent jobb volt, h a kint lett volna, nem mentem volna el.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-05-31 07:21
Nem volt annyira vészes az idő, jobb lett volna kint tartani a rendezvényt, többen elmentek volna rá!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés