Barokk dallamok a Gyárvárosi Katolikus Templomban

Zene
PDF
A Pannon Filharmonikusok zenészeiből álló Pécsi Szimfonietta zenekar Pécsett ad koncertet barokk mesterek műveiből szombat este hét órakor. A csodálatos zenei élményre most belépőjegyeket lehet nyerni, honlapunkon, mégpedig keddtől naponta kettőt. Érdemes tehát a komolyzene kedvelőinek figyelmesen elolvasni lenti írásunkat, hiszen a jó válaszokhoz ott rejlik a megfejtés!




A Pécsi Szimfonietta június 5-én, szombaton este 19.00 órakor kezdődő koncertje régi idők mestereinek műveit vonultatja fel a hallgatóság előtt. A Gyárvárosi Katolikus Templomban rendezett hangversenyen először a barokk korba repülünk vissza, ahol három mester három eltérő concerto műfaj-értelmezését hallhatjuk. A közönség szimpátiájának elnyeréséért vetekedik Corelli F-dúr concerto-ja, mely a maga fénykorában – a XVIII. század első felében – Európa számos templomában és színházában zengett közönsége gyönyörködtetésére.

A velencei származású Albinoni még csak nem is volt hivatásos zeneszerző, kedvtelésből írt művei azonban nem ezt sugallják, d-moll oboaversenye méltó kihívója a mindenki által jól ismert Antonio Vivaldinak, akinek Négy évszakjából a Tavasz dallamait hallhatjuk.

A barokk mesterek után, a koncert zárásaként a bécsi klasszicizmus nagy művelőjének, Joseph Haydn  „Medve” szimfóniája csendül fel, mely szellemes elnevezését brummogás-szerű, népies elemekkel vegyített hangzásáról kapta. Szólistaként fellép Gergely László hegedűművész, és Sturcz László oboaművész, a Pannon Filharmonikusok muzsikusai.
A koncertre jegyek a Filharmónia irodában, a helyszínen, a Ticket Expressz jegyirodáiban és a www.jegymester.hu oldalon kaphatók.

 

 

Hozzászólások

 
0 #5 Guest 2010-06-03 13:57
Kedves Lacy!

Azért kértünk telefonos elérhetőséget, hogy mindenkit értesítsünk a nyereményről. Így biztosan hozzájuthat a belépőhöz, persze, ha Fortuna is így akarja!
Idézet
 
 
0 #4 Guest 2010-06-03 13:54
Remélem, ha nyerek, akkor a jegyhez hozzá is jutok! Bár előbb a sorsolás és utána a többi.
Idézet
 
 
0 #3 Guest 2010-06-02 18:56
játszunk, remélem szombaton ott leszünk!
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-06-01 11:18
Teri! Kapcsolatban van, a tagjaiból áll.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-06-01 11:17
Ez a zenekar kapcsolatban áll a Pannon Szimfonikusokka l?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés