Az eső sem moshatta el az óriási partit

Közélet
PDF
 Akár kitehették volna a telt ház táblát a Széchenyi térre Pécsett, 2009. december 31-én, éjfél előtt hatvan perccel. Annak ellenére is ezrek töltötték az elmúlt év utolsó óráit a szabad ég alatt, hogy az időjárás nem volt kegyes az egybegyűltekhez.

Ugyan, az évszakhoz képest nem volt alacsony a hőmérséklet, de az eső vigasztalanul hullott, hol erősebben, hol gyengébben. Szólt az amerikai jazz, sokan táncoltak, aztán dr. Páva Zsolt, a város embere is köszöntötte az ünneplők seregét. A Himnusz után pedig jöhetett a tűzijáték, majd a fényfestés.


A New York Ska Jazz Ansemble még éjfél előtt, körülbelül 22.30-kor lépett színpadra. A banda kiváló hangulatot teremtett, alig néhány perccel éjfél előtt hagyták el a pódiumot, bár egyszer visszatapsolta, -követelte őket a közönség.

Közvetlenül utánuk érkezett dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, aki ugyan fontosnak tartotta köszönteni a tér vendégeit, de azt sem feledhette, hogy éjfél után már a baranyai megyeszékhely mondhatja magát a 2010-es évadban Európa egyik kulturális fővárosának.

A Himnusz után ropoghattak a békés bombák, a tűzijáték láttán sokan sikítoztak, örömükben, meg nyilván a hangulatjavító szerek hatásártól is. Mert azért üres üveg is bőven gurult az új kövezeten, ahol amúgy hömpölygött, fodrozódott a víz. Hiszen néhány építőelem bizony, mintha kissé billent volna, szóval akad ott még munka, a január 10-én kezdődő kulturális évadnyitóig, sőt, azután is.

Amikor elfogytak a patronok, jöhetett a látványos fényfestés. A Művészetek és Irodalom Házának egyik emeleti ablakából, a szemben lévő városházára lövellték az érdekes képeket, összhangban a zenével. Ezt azonban már sokkal kevesebben élvezhették, hiszen az égi áldás sem akart szűnni, ezért mindenki megpróbált valami fedett helyre behúzódva köszönteni január 1. napját, 2010-ben.            

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés