A színjátszás ismét Pécsre költözött

Színház
PDF
A felsőbb hatalmak úgy döntöttek, nem mossa el az égi áldás a Tizedik Pécsi Országos Színházi Találkozót (a X. POSZT-ot). Csütörtökön, 17 órától, illetve utána néhány perccel már hivatalosan is megnyitották a rendezvényt, természetesen a Színház téren, a Pécsi Nemzeti Színház lépcsőjéről. Minderre sokan voltak kíváncsiak, de az énekes, Bródy János sem taszította, inkább vonzotta az érdeklődőket az eseményre. A szerző-énekes, Bródy (képünkön) természetesen a legismertebb dalait is elpengette, énekelte, az egybegyűltek nem kis örömére. 

Eddig kilenc esetben aratott elsöprő sikert a POSZT, most hát tizedszer is megkapta az esélyt az összejövetel, hogy otthont adjon a szakmának, a nézőknek, és végül, de egyben utolsó sorban is, a sajtónak. Hogy aztán mindenki kivegye részét a dolgokról, érdemei szerint.

A szokásos protokoll mellett azért egy dolgot nagyon fontos kiemelni. Mégpedig azt, hogy senki sem tervezi elvenni Pécstől az elkövetkezőkben sem a kulturális találkozót. Amíg tehát létezik ilyen keretek között a színjátszás köré szerveződő játék, addig a baranyai megyeszékhely előnyt, kiváltságokat élvez.

A X. POSZT egyik igazgatója, Jordán Tamás nem felejtette el megköszönni a felhők fölött uralkodó erőknek, hogy nem kellett bevonulni fedett helyre azoknak, akik szerették volna a beszédeket meghallgatni.

Alig, hogy a beszédeket a végéhez értek, következhetett az első zenés fellépés. Az örökifjú zenész, Bródy János léphetett a mikrofon elé, elárulva, számára is megtiszteltetés, ha elsők között léphet a közönség elé. Nem csupán régi, ezerszer elhangzott, időtlen dalaiból adott keresztmetszetet, de legújabb, lemezen még meg sem jelent nótáiból is merített. Természetesen nagy taps volt a jutalma, nem ez volt a csütörtöki nap legnagyobb meglepetése.

Az egész sorozat tíz napig tart, vagyis a jövő héten, szombaton adják majd át a díjakat a legjobb teátrumok művészeinek. De nem csupán a versenydarabok kínálnak izgalmas szórakozást, hanem az egyéb, színházzal összefüggő műsorszámok is.   

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-06-10 21:40
Ez a POSZT már nem is mediterrán, hanem egyenesen trópusi.

Ne legyen rosszabb az új gárdával jövőre sem!

Javulóban vannak a dolgaink, -reméljük-, tehát poszt-ügyben sem számítok rosszabbra.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-06-04 07:58
Jól nyomta a Tini, pedig már nem mai fickó. Hajrá POSZT!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés