Focipályán a színészek és az írók, egymás ellen

Színház
PDF
A sport sem maradhatott ki a X. Pécsi Országos Színházi Találkozó programjából. Ehhez a legkézenfekvőbb megoldásnak a labdarúgás tűnt. Mert ahhoz talán mindenki ért nálunk. Miért lenne ez alól kivétel néhány színművész, meg szerző. Meg aztán vízilabdázni azért nem lett volna jó dolog, mert abban mi a világszínvonalat képviseljük, válogatott szinten. Ezért tényleg jó döntés volt a foci.
A sok csatát látott Pécsi Mecsek Futball Club Stadion utcai pályája kedden, 14 órától ad otthont a rangos találkozónak. Annak, amelyben a színjátszók mérik össze tudásukat azokkal, akik gyakran nekik vetnek papírra szerepeket.
Annyit fontos megjegezni, a színészek együttesének kapitánya Nemcsák Károly, míg a tollforgatók alakulatát Kőrösi Zoltán állítja össze.

– Nehéz volt összeszedni a csapatot – árulta el Nemcsák Károly. – De nem azért, mert nálunk nincsen elég játékos kedvű kolléga. Csakhogy, többen éppen próbálnak, mások meg a következő fellépésüket nem akarták veszélyeztetni, egy esetleges, véletlenszerű sérülés miatt. Ennek ellenére, remélem tizenegynél többen leszünk a játéktéren, illetve a kispadon. Biztosan számíthatok Eperjes Károlyra, Nagy Ervinre és Tűzkő Sándorra, akik kiváló futballisták.

– Mi egy rendkívül barátságon mérkőzésre készülünk – nyilatkozta Kőrösi Zoltán, az ellenfél válogatottjának szövetségi kapitány. – Legfeljebb az ellenlábas számára lesz presztízscsata, ám mi mindenképpen sportszerűek maradunk. Kiegyezünk egy sima, 3-0-ás győzelemmel, ennél nagyobb céljaink nincsenek is.

Az összecsapást Kulcsár Katalin, nemzetközi játékvezetőnő dirigálja majd. A tervezett játékidő kétszer 35 perces lesz. A résztvevők folyamatosan cserélhetnek, bárki kiállhat, aztán visszatérhet a játéktérre, ha a szükség úgy kívánja. A színészek – írók országos rangadót mindenki ingyen nézheti meg, a Stadion utcában.  

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés