Százhatvannégy millió forinttal tartozik a Vízmű

Százhatvannégy millió forinttal tartozik a Vízmű

Közélet
PDF
SAJTÓKÖZLEMÉNY
Tíz település esetében nem fizet a Pécsi Vízmű társaságunknak az átvett ivóvízért, valamint a szennyvíz-kezelés miatt, miközben az érintett településeken beszedik a vízdíjat. Emiatt már 164 millió forintos tartozást halmozott fel a Pécsi Vízmű, ennyi pénz illetné meg a Tettye Forrásházat.


A Tettye Forrásháznak nincs a Pécsi Vízmű felé ivóvíz átadási kötelezettsége, ezért a vizet csak üzleti alapon, ellenszolgáltatás megfizetése mellett biztosítjuk a Vízműnek, amely átveszi és felhasználja azt.
A 164 millió forintos tartozást mindezidáig nem egyenlítette ki a Pécsi Vízmű, és hajlandóságot sem mutat ennek rendezésére, kockáztatva ezzel a szolgáltatás biztonságát.
A fennálló tartozások miatt, több alkalommal is levelet juttattunk el az érintett települések polgármestereinek, amelyben részletesen tájékoztattuk őket a kialakult problémáról, a fennálló tartozás mértékéről, egyúttal abban kértük a segítségüket, hogy közösen próbáljuk fizetésre késztetni a Pécsi Vízművet, mert a mi célunk most is a békés megoldás.
Tájékoztattuk az érintett települések vezetőit, hogy a Tettye Forrásház rövidesen a vízszolgáltatás korlátozására kényszerül az érintett településeken, amennyiben a százmilliós elmaradást továbbra sem egyenlíti ki a Pécsi Vízmű.
A települések és a Tettye Forrásház céljai meggyőződésünk szerint közösek: folyamatosan magas színvonalú, kifogástalan minőségű ivóvizet biztosítani a fogyasztóknak. Azt azonban nem engedhetjük, hogy a Pécsi Vízmű a pécsiek pénzéből szolgáltasson vizet a szomszédos településeknek. Azért vette vissza a város tulajdonába a vízszolgáltatást, mert azt a francia tulajdonos nem a pécsiek érdekeinek megfelelően üzemeltette. A Tettye Forrásház Zrt. a pécsiek vízszolgáltatója, megalakulása óta minden döntését illetve javaslatát a pécsiek érdekében hozta és tette meg. Ettől a későbbiek során sem vagyunk hajlandóak eltérni!


Winkler Tamás
vezérigazgató, Tettye Forrásház Zrt.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés