Háromszor szántja fel a Bóbita ördöge a Katlant

2017. július 30. vasárnap, 14:47 Rövid Hírek
PDF

Egy előadás, amit maga Szársomlyó legendája ihletett! Azt beszélik, a Villány melletti Szársomlyó hegyet maga az ördög szántotta fel. Hogy mi okáért? A nagyharsányi vén boszorkány Harka nevű lányára fájt a patás foga, de csak úgy kaphatta meg, ha hajnalhasadtáig felszántja a hegy szikláit. Majdnem sikerült is neki, ám a boszorkány ekkor újabb cselt eszelt ki, hogy megmentse leányát az ördögtől…

A Bóbita Bábszínház Az ördögszántotta hegy c. szabadtéri játéka az „Ördögkatlan” mondáit idézi meg gólyalábasokkal, óriásbábokkal és vérpezsdítő muzsikával, melyet összesen három alkalommal, három különböző helyszínen nézhetünk meg az Ördögkatlan Fesztiválon: augusztus 4-én Beremenden a Strandfürdőben 18:00-kor, augusztus 5-én 10 órakor Villánykövesden a Teleki ligetben, illetve 13:30 kezdettel a Vylyan teraszon.

Azoban a Bóbita még egy előadással jelen lesz az Ördögkatlanon, az immár klasszikussá vált, megunhatatlan A bűbájos lakat cíművel, augusztus 2-án 10 órai kezdettel Villánykövesden, a Teleki ligetben.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés