Megújult játszótér a Hősök terén

Közélet
PDF

Pécs városának nem a leginkább kirakatban lévő területe a Komlói út végén található Hősök tere. Sok szegény és nehézsorsú család lakik arrafelé, természetesen általában több gyerekkel együtt. A rossz életkörülményeken próbál most javítani egy városi program, amely az itt élőkre bízza azt, hogy milyen fejlesztések valósuljanak meg területükön a jövőben. Most éppen egy játszótérre volt égetően szükség, melyet szerdán délután birtokba is vehettek a fiatalok.

 

 Csizi Péter városi képviselő, a népjóléti és sport bizottság elnöke lapunknak elmondta, hogy ez a mostani akció nem egyedülálló ebben a lakóövezetben, még számos más, hasonló fogja követni. A 15 millió forintos keretből, amely rendelkezésre áll erre a felújításra 990 ezer forintot költöttek. Ebből megújult a játszótér felszerelése és a környezete is balesetmentesebbé vált, ezen kívül épületek takarítása, rendbetétele, féreg és rágcsálóirtás is belefért a keretbe. Civil szervezetek vezetőivel és szociális munkásokkal egyeztetve, az ő javaslataik alapján döntöttek a pénz felhasználásáról.


Mivel már a múltban is voltak ilyen akciók, így az említett 15 millió forintból már csak négy millió maradt, de a pénz felhasználásának ennél hatékonyabb módját valóban nem lehet elképzelni. A városatya szerint a helyi szintek, civil szervezetek bevonásával sokkal jobban hasznosul minden forint, így nem a városházának kell eldönteni, hogy mit fejlesszenek adott helyen, hanem az itt lakók igényei szerint valósulhatnak meg a beruházások Csizi Péter hozzátette, hogy Páva Zsolt polgármester megválasztása óta ez az elv vezérli az önkormányzati munkát, minél több érintettek kívánnak bevonni azokba a döntésekbe, amelyek a lakosságot közvetlenül érintik.


A fennmaradó négymillió forintot – mint megtudtuk, éppen a helyszínen pogácsát és szörpöt osztó Máltai Szeretetszolgálat fogja megkapni azzal a céllal, hogy az önkéntesei által felújítandó György-telepi lakásokhoz vásároljanak felszereléseket, anyagokat belőle. Így a legjobban hasznosítja a város a pénzt, hiszen nem kell a munkásokat fizetni, hiszen azt a szolgálat biztosítja. Ezzel a módszerrel lényegesen több lakást lehet felújítani, így közelebb jutunk a célunkhoz.

 

 

Hozzászólások

 
0 #4 Guest 2010-06-10 17:52
Oké, de legalább valami történik, a romáknak is kell egy kis önrendelkezés.
Idézet
 
 
0 #3 Guest 2010-06-10 13:16
Kiváncsi vagyok meddig marad ilyen a játszótér, nálunk is van egy ilyen, de azt már húsz éve nem újították fel. Hogy megy a dolog, jelezni kell? Kinek érdemes?
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-06-10 13:12
Megnéztem, nem egy élménypark a hely. Ha nincs a közelben nagyobb játszótér, akkor elég gáz a helyzet.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-06-10 13:11
Azért a hinta alatt mintha nem teljesen EU szabvány lenne a talaj?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés