Családi nap az egyiptomi kiállításon

2017. október 04. szerda, 18:09 Rövid Hírek
PDF

Kóstoló, kerámiafestés, előadás, tárlatvezetés, szitanyomás, és még sok más érdekesség várja az érdeklődőket az egyiptomi kiállításon rendezett családi napon október 7-én.

10.00–12.00: Múzeumpedagógiai foglalkozás gyerekeknek
Segítő istenek, védelmező állatok - népmesei párhuzamok az Egyiptom kiállításban. Közös meseolvasás és elemzés, párhuzamok keresése, behelyettesítése egy magyar népmesébe. A népmese segít a kiállított tárgyak eredetének és funkciójának megértésében, a mágikus világ elképzelésében. A jó és a rossz bemutatása az egyiptomi mitológiában és a magyar népi kultúrában a népmesék tükrében.
 
12.00–14.00: Egyiptomi ételek kóstolója
Az ókori egyiptomiak készítettek a világon először édességet. Mégpedig datolyából, amit kecsketejjel, vajjal, mézzel és kókusszal kevertek össze. A legfinomabb egyiptomi édességeket kóstolhatják meg.
 
14.00–16.00: Kerámiafestés
Egyiptomi mintákat készíthetnek a látogatók kerámiákra, amit haza is vihetnek.
 
16.00–18.00: Szitanyomás egyiptomi mintákkal
Hozott pólóra, vászontáskára egyiptomi minta készíthető. Korlátozott mennyiségben a helyszínen is vásárolható póló, táska. A szitanyomás regisztrációhoz kötött! Regisztráció: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
17.00–18.00: Ingyenes tárlatvezetés
a Kincsek a Nílus partjáról- Túlvilági utazás az ókori Egyiptomban című kiállításban. A vezetés regisztrációhoz kötött: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
18.30–19.30: Előadás
Kovaliczky Gergely: Ozirisz és Ízisz kultusz Pannoniában címmel
 
A programok az aktuális belépőjegyárakon felül ingyenesek.

További információ: jpm.hu

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés