2018 januárig látogatható az egyiptomi és a Cella Trichora-kiállítás

2018 januárig látogatható az egyiptomi és a Cella Trichora-kiállítás

2017. október 31. kedd, 08:06 Rövid Hírek
PDF

A kiemelt érdeklődésre való tekintettel a Janus Pannonius Múzeum meghosszabbítja a Kincsek a Nílus partjáról, valamint a Korszakokon átívelő történelem című tárlata látogatási idejét 2018 januárjáig.

A Kincsek a Nílus partjáról kiállítás egyik része (Csontváry Múzeum) az emberek és az istenek világát, valamint a közöttük zajló kommunikáció lehetőségeit mutatja be, a másik (Múzeum Galéria) pedig a halottak birodalmába vezet be, amelynek ura az ókori Egyiptom egyik legfontosabb istene, a túlvilág királya, Ozirisz. A kiállításhoz kapcsolódóan a Janus Pannonius Múzeum páratlan régészeti anyagából bemutatjuk Baranya megye területének ókori Egyiptommal egyidős bronz- és vaskori régészeti emlékeit is.

A Korszakokon átívelő történelem című tárlat (Csontváry Múzeum) látogatói bő két hónapon keresztül Pécs UNESCO világörökségi címet viselő ókeresztény temetőegyüttesének két háromkaréjos épületénél (cella trichora) végzett kutatások legújabb eredményeit ismerhetik meg tablók, tárgyak, rekonstrukciós ábrák, előadások, tárlatvezetések és múzeumpedagógiai foglalkozások által.

A meghosszabbítás értelmében a Kincsek a Nílus partjáról 2018. január 15-éig, a Korszakokon átívelő történelem 2018. január 31-éig látogatható hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.

Forrás: JPM

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés