A Pécsi Vízmű Zrt. ezután is minden jogos követelést kiegyenlít

Közélet
PDF
A Tettye Forrásház Zrt. legutóbbi sajtóközleményében nehezményezte, hogy a Pécsi Vízmű tíz településen nem fizetett nekik az átvett vízért. Állítása szerint a Pécsi vízmű hajlandóságot sem mutat a 164 millió forintos tétel rendezésére, a jelenlegi vízszolgáltató pedig a békés megoldás érdekében az érintett települések polgármestereit kéri, hogy bírják jobb belátásra a tartozó felet. Ennek a felszólításnak a hatására adott ki most egy közleményt a Pécsi Vízmű Zrt.

A Pécsi Vízmű Zrt. ezután is minden jogos követelést kiegyenlít. A hatályos magyar jogszabályok (38/1995. Korm. rendelet) szerint azonban szennyvízkezelésre, vízátadás - átvételre írásos szerződést kell kötni! A Tettye Forrásháznak nincs megkötött és aláírt szerződése, mert az összeg nagyságrendjében sem tudtak megegyezni az érintettek.

Fontos kiemelni, hogy a településeket ellátó ivóvíz kitermelő kutak tulajdonjoga közös. Nem csak Pécs városé, hanem a tíz másik, érintett településé is! A Tettyének még jogerős vízjogi engedélye sincs a vízbázisokra, hiszen a kutak tulajdonosai ehhez nem járultak hozzá.
 
A megegyezést Pécs városának és az érintett településeknek kell létrehozniuk.

A Pécsi Vízmű Zrt. készséggel vállal közvetítő szerepet tulajdonosai között, ha erre igény merül fel.
Meggyőződésünk szerint a települések jogosulatlan ivóvíz korlátozásával való fenyegetés azon túl, hogy igen barátságtalan, nem segíti elő a helyzet rendezését.

A Pécsi Vízmű most is, ahogy korábban is, fogyasztói érdekeit tartja szem előtt. Minden ezzel ellentétes feltételezés nem más, mint rosszhiszemű, lejárató rágalom, ezért hírnevének sorozatos rontása miatt a társaság megteszi a szükséges jogi lépéseket.


Pécsi Vízmű Zrt.

Pécs, 2010. június 08.


Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-06-10 17:52
A hócipőm tele a két cég hülyeségével. Abba kéne hagyni egymás szívatását!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-06-10 13:13
Valaki elmesélhetné mára nyilatkozathábo rún kívül, hogy mi a jó fenének küzdenek ezek a cégek egymással?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés