Újabb közlekedési változások Pécsett

Újabb közlekedési változások Pécsett

Rövid Hírek
PDF
A Pollák strand megnyitásával összefüggően jövő hét hétfőtől szükségessé válik a Damjanich u. egyirányúsítása nyugati irányba, a Rókusalja utca elejétől a Radnics utca felé.

Hamarosan rendeződik a Lánc utcai körforgalom és a Felsővámház utca Vadász utcától a belvárosig tartó szakaszának forgalmi rendje. A régóta húzódó munkát a kivitelező az útburkolatjelek felfestésével és a körforgalom kitáblázásával várhatóan a jövő hét elején zárja le.

Június 21-től a Nyugati elkerülő úton és a pellérdi körforgalom környezetében garanciális burkolatjavítások kezdődnek, melyek várhatóan három hétig tartanak. A 6-os főút forgalmát ezen időszak alatt elterelik az eredeti főútról. A terelőút a Tüzér utca–Megyeri út–Nagy Imre út–Pécs- Pellérd összekötő út–Pellérd, 6-os számú főút útvonal lesz.

A Bartók Béla u.–Kodály Zoltán u.–Klimó György u.–Aradi vértanúk útja kereszteződés körforgalmi csomóponttá való átépítése megkezdődött. Az odavezető valamennyi utca mind a négy irányból zsákutca. A következő kerülőutak ajánlottak: észak felé a Hunyadi út–Surányi Miklós u., dél felé a Petőfi út–Hungária út–Rákóczi út. Az építés várhatóan 8-10 hetet vesz igénybe.

Felhívjuk az utazásszervezők figyelmét, hogy a belváros közvetlen közelében kijelölt turistabusz megállóhelyek csak a ki és beszállítás idejére vehetők igénybe. A egyéb gépjárműveknek rövid időre sem szabad ott megállni.

Ütemezetten folyik a kátyúzás Pécsett. A belváros területén befejeződtek a munkák, az északkeleti városrészben jelenleg a Magaslati út, az Ady Endre út és a Hársfa utca kátyúzása folyik. Jövő héten a Vadász utcán és az Engel János úton folytatódnak a munkálatok.
A dél-keleti városrészben a Hegedűs János utca, a Tüskésréti út, a Siklósi út szerviz útjai, a Diófa utca és a Légszeszgyár utca kátyúzása történik. Jövő héten a vasasi bekötőút és a Búzakalász utca kátyúzása következik. Az észak-nyugati városrészben a Hungária úton, a Petőfi Sándor utcában, a Kolozsvár utcában, valamint a dél-nyugati városrészben a Megyeri úton, a Nagy Imre úton és a Móra Ferenc utcában zajlik majd munka. Jelenleg három vállalkozó dolgozik folyamatosan a város területén, ez a szám a jövő héttől öt vállalkozói csapatra bővül.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés