Modern, vadonatúj eszköz érkezett a PTE Gyermekgyógyászati Klinikára

2018. augusztus 06. hétfő, 11:58 Közélet
PDF
A Modern Városok Program keretében megvalósuló egyetemfejlesztés nem pusztán beruházásokat és épületrekonstrukciókat jelent, hanem jelentős mennyiségű és minőségű eszközbeszerzésre is sor kerül, kiemelkedően az orvostudomány és egészségügy területén. A mai napon érkezett a Pécsi Gyermekklinika sebészeti ambulanciájára egy nagyfrekvenciás ultrahang készülék, amely innovatív támogatást nyújt a törések, sérülések diagnosztizálásában és kezelésében.

Ismert tény, hogy a gyerekkori törések, bokaszalag sérülések rendkívül gyakoriak. A vizsgálati protokoll jelenleg fizikális vizsgálatból illetve röntgen felvétel készítéséből áll. Az új, jobb felbontású ultrahangos vizsgálattal a sérülések súlyossága sokkal precízebben megítélhető. Az eszköz további nagy előnye, hogy a mozgásszervi ultrahang segítségével az egyszerű helyretételt igénylő egyes törések esetén a röntgen illetve képerősítő készülékek használata jelentősen csökkenthető. 

„Nemzetközi trendek jelzik, hogy robbanásszerűen terjedni fog a nagyfrekvenciás ultrahang készülék használata. Az új eszköz hatással lesz a betegellátásra, épp hivatkozott előnyei miatt, ugyanakkor hatással lesz a tudomány világára is, hiszen a pontosabb adatok megismerése, a klinikai esetek részletesebb leírása és azok feldolgozása új kutatási eredmények elérését és publikálását teszik lehetővé” – mondta el Decsi Tamás professzor, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.
 
Forrás: PTE

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés