Űrkalandos hétvége a Planetáriummal

2018. október 05. péntek, 08:02 Rövid Hírek
PDF

1957. október 4-től számítjuk az űrkorszakot, aminek apropóján egész hétvégén izgalmas csillagászati, űrkutatási programokat kínál a Zsolnay Negyed Planetáriuma október 5-7. között.

Világtörténelmi dátum 1957. október 4-e. Ekkor lőtték fel a világűrbe az első ember alkotta objektumot, a Szputnyik-1 műholdat, így ezt a dátumot tekintjük az űrkorszak kezdetének.

Az évfordulóhoz kapcsolódóan a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriuma tematikus hétvégével várja az érdeklődőket, akik részt vehetnek többek között az űrkutatás eredményeit, érdekességeit bemutató legnépszerűbb planetáriumi előadásokon: Helyünk a világegyetemben, A világűr felfedezése, Kalandozás a csillagos égbolton és a legkisebbeket várja Mesék az űrhajókról című bemutató, amelyen Vilmos egérkével együtt az óvodás és kisiskolás korú gyermekek megismerkedhetnek az űrhajózás alapfogalmaival, érdekességeivel. Az előadás kapcsán Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője így vélekedett:
- A tudomány megismertetését, megszerettetését nem lehet elég korán kezdeni, ezért nagyon örülök, hogy már az ovisoknak is tudunk mit kínálni.

A Varázsóra látványos fizikai kísérletei ezúttal földönkívüli Varázsóra keretében nyűgözik le a közönséget, ahol szóba kerül többek között a súlytalanság állapota és a Marson tapasztalható fizikai viszonyok.
Az látogatók derült idő esetén ingyenesen részt vehetnek távcsöves égboltmegfigyelésen és megtekinthetik biztonságos körülmények között a Nap felszínét is.

A gyerekek a szombat délelőtti Legyél Te is kiscsillagász! című ingyenes, interaktív foglalkozáson megismerkedhetnek a csillagok és bolygók világával, sőt, felpróbálhatnak egy űrhajós sisakot is.
A Da Vinci Learning Magyarország és a Planetárium népszerű ottalvós programja ősztől új tematikával jelentkezik Űrhajós pizsamaparti címmel, amin ezen a hétvégén vehetnek részt először a gyerekek.
Október 4-e az Állatok világnapja is, ebből az alkalomból a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány állati délutánja színesíti a hétvégét.

A programsorozat bármely napján két jegyköteles program látogatása esetén 15% kedvezmény jár a jegyárból!

Részletek: http://www.pecsprogram.hu/program/Urkalandos_hetvege_a_Planetariummal

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés