Pénteken indul a IX. Adventi Kézműves és Mesevásár

2019. november 29. péntek, 11:50 Közélet
PDF

Ismét ünnepi ékszerdobozzá válik a pécsi Széchenyi tér, ahol november 29-től december 23-ig várja a látogatókat a IX. Adventi Kézműves és Mesevásár. Koncertek, mesék, ínycsiklandozó finomságok és adventi kórusok teszik hangulatossá a belvárost. Fellép többek között a Four Fathers és JaMese, de lesz flashmob és motoros mikulások is érkeznek a térre.

A november 29-én 17 órakor induló programsorozat során a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZsÖK) és a Rotary Klub Pécs együttműködése nyomán közel 130 programból válogathatnak az érdeklődők. Minden évben visszatérő programelem az Adventi mesetár és természetesen vasárnaponként a gyertyagyújtás. Idén sem maradhat el a Pannon Zenebaráti Kör négy kiskoncertje a Városháza erkélyéről.

Ezeken vasárnaponként 17.30-kor a Dzsászti Énekstúdió és a Vizin zenekar mutatkozik be; valamit új dalokkal, friss műsorral jelentkeznek Varga Ildikó tanítványai is szombatonként.

Az adventi programok keretében fellép többek között a Mecsek Kórus, az eMeRTon-díjas Four Fathers, akik a capella énekelnek a karácsony szellemében spirituálékat, bordalokat, világ- és magyar slágereket, gyermekdalokat. December 1-jén 18.30-tól a JaMese Adventi kalendárium koncertje hallható a Széchenyi téren. A JaMese 2019 karácsonyára egy különleges műsorral és lemezzel készül, amelyen Szabó T. Anna Adventi kalendáriumát zenésíti meg. A különleges JaMese - Adventi kalendárium albumon minden egyes napra jut egy dal. A szerzemények mondanivalójukban és hangszerelésükben a család minden tagjához szólnak. Az örökérvényű, értékálló karácsonyi dalok együtténeklésre hívnak és segítik az ünnepre hangolódást – ebből hallhat ízelítőt a pécsi közönség.

December 5-6-án a gyerekek találkozhatnak a Mikulással, akit 6-án elkísér Luna, a Pécs Zoo lámája is, két nappal később pedig kétkeréken érkező társait is üdvözölhetjük, ugyanis 8-án érkezik Pécsre a Motoros Mikulás Gurulás.

Az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola, a Kovács Béla Általános Iskola és az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény integrált kórusa flashmobbal készül, melyben közös énekléssel irányítják a figyelmet az emberségre és a szeretetre.

Emellett a különleges pécsi betlehem, a finom falatok és a forró italok is gondoskodnak a karácsonyi hangulatról.

Forrás: ZsÖK

Hirdetés
Hirdetés