Miniszterekkel egyeztet Páva Zsolt

Rövid Hírek
PDF

Az Orbán-kormány minisztereivel egyeztet a héten dr. Páva Zsolt Pécs polgármestere, a várost különösen érintő, fontos kérdésekben. Az új miniszterek elsőként Pécs polgármesterét fogadták hivatalaikban.

 

Elsőként jelentkezett be az Orbán-kormány minisztereihez, és ők elsőként fogadták Pécs polgármesterét.

Páva Zsolt Pintér Sándor belügyminiszterrel és Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszterrel, valamint Petykó Zoltánnal a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetőjével tartott egyeztetést hétfőn, Budapesten.

Pécs polgármestere a Belügyminiszter segítségét kérte abban, hogy mielőbb elindulhasson a Pécset ért vízkárok felmérése, illetve ezek helyreállítása, de egyeztettek Pécs közbiztonságának javításáról is. A polgármester beszámolt arról a közbiztonsági programról is, amelyet nem régen indított Pécs, és amely a Leonardo-program nevet kapta. Pintér Sándor együttműködéséről és támogatásáról biztosította Pécset és kiemelt ügykezelést ígért a város polgármesterének. A tárgyalások eredményeként még aznap (hétfőn) felvette a kapcsolatot Pécs jegyzőjével a Katasztrófavédelem vezetője az esőzés okozta károk felmérésének és ellenőrzésének felgyorsítása érdekében.

Réthelyi Miklós miniszter úrral elsősorban az Európa Kulturális Főváros projekthez kapcsolódó beruházásokról tárgyaltak, valamint arról, hogy a Konferencia és Koncertközpont nemzeti fenntartású intézménnyé váljon, mert így hosszútávon is biztosítani lehet a létesítmény működtetését anélkül, hogy az jelentős forrásokat vonna el az önkormányzattól. A miniszter ígéretet tett arra, hogy mielőbb nemzeti fenntartás alá vonják a Konferencia és Koncerttermet.

Petykó Zoltánnal az Európa Kulturális Fővárosa Pécs 2010 program kapcsán elnyert Európai Uniós támogatások lehívásának nehézségeiről beszélt Páva Zsolt. Pécs polgármestere jelezte azt a város számára elfogadhatatlan „örökséget”, mely szerint a pécsi beruházás az egyetlen kiemelt kormányzati program, amelyhez nem rendeltek tartalékkeretet. Ez azt jelenti, hogy minden, a beruházásokkal kapcsolatban felmerülő többletköltség a város költségvetését terheli. Ennek a Pécs számára elfogadhatatlan helyzetnek a rendezésében kért segítséget Páva Zsolt az NFÜ újonnan kinevezett elnökétől.

Páva Zsolt a héten további tárgyalásokat kezdeményezett. Fellegi Tamás, Nemzeti Fejlesztési miniszter fogadja hamarosan irodájában Pécs polgármesterét, akivel a városban induló fejlesztésekről, új beruházásokról és gazdasági létesítményekről tárgyalnak majd.

 

Polgármesteri Kabinetiroda

 

Pécs, 2010-06-16

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés