Megnyílt a pécsi Varázskert

Közélet
PDF

 Rendhagyó helyszínen – a pécsi Király utca végén található foghíjtelken – tartja meg idén a Varázskertet a Labor Kulturális Egyesület június 16-26. között a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében. A kitűnő zenekarok és az irodalomtól a képzőművészetig terjedő programokon felül a cél a városi tér újraértelmezése. A jelszó: találd meg Pécset!

 

A több éves múltra visszatekintő Varázskert egyik legfontosabb célkitűzése (illeszkedve a Pécs2010 EKF program szellemiségéhez) a sokszínű és színvonalas programok nyújtása mellett a városi közterek újraértelmezése. Így találtak rá a szervezők idén a belváros szélén található elhanyagolt területre, amely reményeik szerint a Varázskert 10 napja után is programhelyszínként működik majd.

 

A látogatókat fiatal fotóművészek munkáiból készített lebegő kockák, művészeti karos diákok számára kiírt pályázat nyomán születő lampionkiállítás, valamint iparművészek által készített színes köztéri textilzászlók fogadják. Az elhanyagolt foghíjtelek varázskertté alakítása nem merül ki a dekorációkban: egész nap programok várják majd az érdeklődőket. A rendezvény tíz napja alatt 14 és 18 óra között kézműves gyermekfoglalkozást tartanak a Retextil Alapítvány, a LABOR ReArt Műhely, Cellux Csoport és Recycle Mission Hungary közreműködésével, majd este hattól kezdődnek a koncertek, előadások és felolvasások.

 

A Varázskertben tiszteletét teszi majd az egyre szebb sikereket elérő pécsi TükeZoo, a pécsi hip-hop szcéna élharcosa, a Punnany Massif, és itt lesz a Realistic Crew és a Zuboly is. A könnyűzenei koncertek mellett irodalmi estek, rendhagyó színházi előadások és performanszok viszik a prímet: bemutatkoznak a pécsi fiatal írók, ide költözik egy este erejéig az utcai költőverseny, a Slam Poetry, együtt lehet zenélni június 21-én, a Zene Ünnepén, és nem maradhat el a Szent Iván éji Mulatság sem.

 

A Varázskert részleges programja és a legfrissebb hírek a varazskert.kulturlab.org oldalon érhetőek el.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-06-18 07:47
Örülök, hogy a betonrengetegbe n maradtak még kertek Pécsett! Nagyon szuper!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés