A Pannon Filharmonikusok különleges online koncertsorozata

2020. május 26. kedd, 09:20 Zene
PDF
Egy a Müpában 2013. november 15-én rögzített hangverseny lesz az első a három interneten lejátszható koncert közül a PFZ és a Müpa együttműködésében. A zenekar közönségének folyamatos visszajelzéseiben is visszatérő motívum, hogy bár az élő koncert hangulatát teljesen visszaadni nem tudja, de hiánypótló számukra minden online elérhető koncertélmény.

Kedves Közönségünk! A Pannon Filharmonikusok Online Koncertsorozatára hívjuk Önöket!

Kicsit olyan, mintha élő előadás lenne, mert csak egyetlen egyszer megtekinthető. Egyszeri, megismételhetetlen pillanat a digitálisan rögzített világban kevés van. Most mégis ajánlunk Önöknek hármat, az elsőt május 28-án nézhetik meg.

A Pannon Filharmonikusok összesen három a Müpában rögzített koncertfelvételét fogja megosztani a közönséggel. Bár a virtuális koncert sok mindenben különbözik az élő hangversenytől, abban mégis egyformák lesznek, hogy az élmény csak egyszer lesz átélhető, a felvételek csupán egyszer, a premier előre meghirdetett időpontjában lesznek megtekinthetőek. Egyszer „gördül fel a függöny”, akár a koncertteremben, a felvétel nem lesz újra lejátszható.

2020. május 28., 19.30

Pannon Filharmonikusok, Amadinda Ütőegyüttes, Vezényel: Bogányi Tibor

A koncert 2013. november 15-én hangzott el a Müpában. A felvételt a Müpa Budapest készítette.

Fritz Kreisler: A kínai dobos (Tambourin chinois)
The Romping Golden Pheasants - kínai tradicionális zene

Gyöngyösi Levente: Sinfonia concertante 4 ütőhangszerjátékosra és zenekarra

Igor Stravinsky: Tavaszi áldozat 

Amikor 2013-ban eljátszottuk ezeket a műveket a Müpában, nem gondoltuk, hogy egy hosszú, élő koncertek nélküli időszakban egyszer újra „előadjuk”  – immár virtuálisan. Közönség és zenekar ily módon is újra közel kerülhet kicsit egymáshoz, mindannyian a nagyszerű zenei élményhez. Összesen három hangversenyt fogunk megosztani, de felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a koncertfelvételek csak egyszer lesznek megtekinthetőek!

Youtube csatornánkon mindössze a FELIRATKOZÁS gombra kell egyszer kattintani, hogy értesítést kapjanak a koncert premierjéről: https://www.youtube.com/user/pannonphilharmonic

Itt lesz majd látható a koncertfelvétel:

1. rész/Part 1: https://bit.ly/pfz_mupa_onlinekoncert1
2. rész/Part 2: https://bit.ly/pfz_mupa_onlinekoncert2

Kövessenek minket a facebook oldalunkon is, hogy ne maradjanak le az eseményről!

Szeretettel várjuk!

PFZ

Hirdetés
Hirdetés