„Victor Vasarely hatása” kiállítás – Finissage

Képzőművészet
PDF
Június 19-én a Múzeumok Éjszakáján számos kitűnő esemény csábítja Pécsre az érdeklődőket. A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa keretében megrendezendő programsorozatban június 19-én 19-21 óráig a Modern Magyar Képtár Nemzetközi Gyűjteménye (Káptalan u. 4.) és a Vasarely Múzeum (Káptalan u. 3.) ad otthont a május 21-én „Victor Vasarely hatása“ címmel megnyílt kiállítás záróeseményének. Az érdeklődők audiovizuális performanszokat láthatnak francia és magyar művészek részvételével, mely előadások teljesen különböző kifejezési formákban (performansz, video, zene, installáció) fogalmazódnak meg.

A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Vasarely Alapítvány (Aix-en-Provence), az Aix–en-Provence-i Művészeti Iskola, a Seconde Nature és a Marseille-Provence 2013 Európa Kulturális Fővárosa program együttműködést alakított ki a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága Janus Pannonius Múzeumával és a PTE – MK Média és Alkalmazott Művészeti Intézetével. A cél 2010-től kezdődően közös kulturális projektek kialakítása.

A pécsi Vasarely Múzeum újranyitásához kapcsolódóan május 21-én „Victor Vasarely hatása“ címmel nyílt kiállítás a Modern Magyar Képtár Nemzetközi Gyűjteményének épületében a PTE – MK Média és Alkalmazott Művészeti Intézete és az Aix–en-Provence-i Művészeti Iskola képviselőinek részvételével. A június 19-i záróesemény is különleges kulturális élménynek ígérkezik. A programmal lezárul a hosszú távú együttműködés első szakasza, melyet 2010 decemberében további közös programok követnek Pécsett.

A záróeseményen közreműködnek:
Florent Deloison: La chevauchée du CAC 40, performansz
François Parra: Wii-I-Wii, performansz
Fabien Artal: NDS-10, performansz
Amaury Tatibouët: Szajner vs. Kurenniemi, performansz
Hegedűs Orsolya – fuvola, improvizáció
Garamvölgyi Attila - zongora, improvizáció


Pécs2010 Sajtóiroda

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-06-18 14:36
Szeretném felhívni mindenki figyelmét a Régészeti Múzeum akciójára is, azért erre, mert ők amúgy a "felújítás" miatt zárva vannak. Most erre az éjszakára kinyitnak, lehet török kori csempét festeni, meg textilt, jelmezeket és fegyvereket készíteni és ha akar valaki csatát is vívhat a török ellen!!!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-06-18 09:11
remek kis logó, az ember szeme kettéáll, mire elolvassa.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés