A Május 1. utcában kényszerültek védekezésre

Közélet
PDF
Sajnos az égi áldás, illetve annak következményei nem kerülték el Pécs városát sem, a hétfői napon. A szakadó esőben, a korábban egy áradás miatt elhíresült Május 1. utcában kényszerültek védekezésre a környékbeliek. A mentési munkálatok még kedden hajnalban is tartottak. A  kép Pécsett, az Ágoston téren készült, egy korábbi felhőszakadás idején.

A baranyai megyeszékhelyen, a Nagybányaréti mellékágban emelkedett meg vészesen a vízszint, ezért volt szükség a mederbe visszaterelésre – nyilatkozta Szalontai Csongor, Pécs Megyei Jogú Város polgári védelmi alezredese a helyszínről, telefonon. Mert a mai napon délelőtt is zajlott a helyszíni szemle, a további feladatok egyeztetése. Annak ellenére, hogy urai a helyzetnek a hozzáértők!

Szerencsére az összefogásban most nem volt hiány, mintegy negyvenen vettek részt a munkálatokban. Amivel az elmúlt estétől éjfélig sem végeztek, de kedden hajnalra már úgy tűnt, sikerül elkerülniük a nagyobb baj a lakóknak és a szakembereknek.

Korábban, alig néhány héttel ezelőtt, akkora áradás volt a helyszínen, hogy autókat sodort el a víz. Akkor a vízelvezető-árkok nem tudták elvezetni a vizet, mert felelőtlen emberek illegális szemétlerakónak használták a terület egyes részeit. Ezért aztán a sodrás utat keresett magának más irányokba, ami jelentős károkat okozott a Május 1. utcában. Vagyis az ottaniak már a saját bőrükön, értékeik károsodásán tapasztalták, milyen következményei lehetnek a karbantartás elmaradásának.

Arról most nem érkezett jelentés, hogy valami súlyos, végzetes dolog történt volna a mélyen fekvő Pipacs utca, Fűzfa utca környékén, illetve a Verseny utcából nyíló Kapács utcában. Ott, ahol máskor szintén fenyegetett az elöntés. Ennek ellenére, ha a nyár továbbra is ilyen kiszámíthatatlan lesz, akkor még nem beszélhetünk a veszély elmúltáról.      

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-06-22 17:51
Mi lenne, ha amikor beáll a jó idő, végre kitisztítanák, kimélyítenék az árkokat??? Mert az, hogy mindig csak mentünk ha már baj van, nem túl ésszerű dolog!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-06-22 16:19
Ott mindig lesz víz, ha ekkora eső esik és senki sem csinál semmit vele!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés