Első Pécsi Civil Nap a Balokányban

Közélet
PDF

Az elmúlt hét péntekén (2010. június 18-án) a Civil Közösségek Házában a helyi civil szervezetek érdekegyeztető fórumot tartottak. A fórumon résztvevő 39 civil szervezet áttekintette a helyi önszerveződések viszonyait, illetve azok eredményeit és törekvéseit, valamint egyetértettek a közös ügyek mentén való összefogásban. Kinyilatkoztatták, hogy a helyi civil szektornak szorgalmaznia kell a városi önkormányzattal való szervezettebb és átláthatóbb együttműködést.


Erre vonatkozóan a megjelentek támogatták azon javaslatok kidolgozását és előkészítését a nyár végére, melyek az önkormányzattal való szorosabb együttműködéshez, illetve annak egyeztetéséhez megfelelő stratégiai alapot képezhetnek.

 

A Fórum résztvevői létrehozták a Pécsi Civil Nap hagyományát, melynek ünneplésére minden június hónap utolsó szombatját jelölték meg. A hagyományteremtő rendezvényre az idei évben már sor is kerül, ennek a Balokány Liget fog e hét szombaton (2010. június 26-án) első alkalommal otthont adni. A családi programok mellett a civil szervezetek szakszerű önkéntes munkával szeretnék segíteni a park rendbetételét, a lakossággal, a városi önkormányzattal, illetve a Pécs Holding Zrt-vel közös összefogásban.

 

A szervezők és a Civil Fórum szándéka ezzel a rendezvénnyel az, hogy a közös ügyek mentén való együttműködés hatékonyságát, illetve az ökormányzattal való partneri összefogás eredményességét példaértékűen demonstrálják. A megújuló civil szemlélet hangsúlyozása mellett a szervezőknek nem titkolt célja a Balokány Liget   ifjúsági és civil parkként való pozicionálása, ahol alkalomadtán a civil szervezetek és a közösségi kezdeményezések is teret kaphatnak programjaik, vagy rendezvényeik lebonyolításához. Az I. Pécsi Civil Nap szombaton a Balokány Ligetben 10:00 órakor kezdődik és 13:00 órakor ér véget. Ez idő  alatt a civil szervezetek minden érdeklődőt szeretettel látnak, a gyermekes családokat pedig izgalmas foglalkozásokkal várják.

 

A szervezők közül a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület a +36 (20) 3464-210 telefonszámra, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre kéri azoknak az önkénteseknek a jelentkezését, akik a Balokány Liget újbóli használhatóságáért tenni is szeretnének.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-06-26 12:11
Erre kellett eddig várni? Jó, hogy a civilek mozgolódnak és nem a várostól várnak mindent az emberek, de! Hamarosan két olyan cége is lesz Pécsnek amely hasonló dologgal fog foglalkozni, de minek?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés