Eső áztatta a Pécsi Gastro Club rendezvényét

Közélet
PDF
Erre azért a szervezők sem számíthattak! Mégpedig arra, hogy 2010. június 26-án, szombaton délután nem fog hétágra sütni a nap. Sőt, az eső szinte majdnem mindenkit elriaszt a pécsi Kultúrkertből, ahová a Pécsi Gastro Club szervezte nyári összejövetelét. Ahol a Baranyában élő nemzetiségek ízeivel várták az érdeklődőket. A képen Kator György, pécsi vendéglátós sütögeti, de nem a pecsenyéjét, hanem a húspogácsáit.
Néha a legjobb szándék, a szakszerű előkészület sem hozhat sikert, legalábbis akkorát nem, mint amilyenre számítottak a vendéglősök, a kitelepülők. Mert az égi áldást, a hideg, szeles időt nem lehetett belekalkulálni abba az eseménybe, ami amúgy része volt a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa eseménysorozatnak.

Pedig a délszláv húsok és saláták mellett a cigányság jellemző ételei közül a lecsós csirke, a német, pontosabban sváb fogások közül meg a csülkös káposzta is várta volna az éhes érdeklődőket. Miközben rétesek is „mosolyogva” kínálták magukat a tálcákról.

– Idén ugyan Pécs a földrész kulturális fővárosa, de mi hosszabb távra tervezünk – árulta el Koller Zsolt, a Pécsi Gastro Club elnöke. – Vagyis az idei, általunk szervezett összejöveteleknek jövőre lehet folytatása. Bár még idén is lesznek olyan alkalmak, amikor bemutatkozhatunk a közönségnek.

– A magas szintű vendéglátás vezérelt minket, amikor belevágtunk ebbe a kezdeményezésbe – vette át a szót Kator György, a pécsi Szent György Fogadó tulajdonosa. – Olyan kínálattal szerettünk volna kirukkolni, ami egyrészt bemutatja a megyében élők képzeletbeli étlapjának egy keresztmetszetét. Másrészt, csupán kóstolóról szerettünk volna gondoskodni, hogy bárki több kitelepült konyha kínálatát megízlelhesse.

Széleskörű igényeket lettek volna képesek kielégíteni a szakácsok, konyhafőnökök, pincérek, borszakértők. De meleget, szélcsendet, száraz nyáresti időjárást nem vihettek magukkal. Talán, majd legközelebb!    

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-06-27 17:04
Szóval addig is járjuk esernyővel ezeket a helyeket, mert a finom ételek, és a jó hangulat így is megvan...., meg a receptet is el kell kérni!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés