Ingyenes kalandtúra, romhíd a víz felett

Közélet
PDF
Az idő vasfoga a fát is megeszi. Főleg akkor, ha „szorgos” kezek még segítenek is benne. Szégyen ide, vagy oda, veszélyessé, már-már életveszélyessé vált az a gyalogoshíd, ami Pécsett, a Verseny utcától déli irányban, a gyalogosok kertvárosi, illetve a belváros közötti forgalmát volt hivatott szolgálni. A fa egyrészt elkorhadt, a kerítést viszont nemes egyszerűséggel ellopták.
A képen a híd korlátjának egy része éppen nem látszik, azt valahol máshol kell keresni.

A Pécs Holding Zrt. munkatársai nem tehettek mást, mint kitettek egy figyelmeztető táblát. A felújítás, helyreállítás egy másik része a történetnek. Addig is nem árt, ha mindenki kellő körültekintéssel, óvatossággal kel át a Pécsi-víz felett.
Nem felesleges riadalomkeltés mindez, hiszen kettős oka van az aggodalomnak. Ha ugyanis valaki a város felől lép az egykor sokkal szebb napokat látott műtárgyra, akkor hamar feltűnhet számára, hogy a balkéz felőli korlát, közel tízméteres szakaszon hiányzik.

De ha valaki ügyesen jobbra tart, akkor sem árt az óvatosság, hiszen a hosszanti deszkák, valamint a keresztlécek annyira elhasználódtak, ami miatt egy rossz lépés után könnyen bokatörés lehet a sétából.

A történteket persze kettő részre kell osztani! Egyrészt, a lassú elmúlás részeként, a járórész nem egyik pillanatról a másikra ment tönkre, az évek során. Akkor is javításra szorulna, ha valaki(k) nem gyorsították volna meg a folyamatokat.

Az viszont végképp felháborító, hogyan tűnhet el egy hídnak mindegy egytized része. Bármire is kellett az ismeretlen elkövetőknek a faáru, egyszerűen arcátlanság a lopás. Az eredeti állapot visszaállítása meg természetesen sokkal drágább lesz, mint az okozott kár.  

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-07-06 14:03
Hogy nem szakad le az a híd, meg az ég arra, aki nem javíttatja meg!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés