Huszonötmillió, de fejenként csak 161 forint

Közélet
PDF
A Pécs Holdig Zrt. korábbi vezérigazgatójának, Varga Péternek 25 000 000 forint, meg némi apró elmaradt fizetést ítélt meg a Baranyai Megyei Munkaügyi Bíróság. Mindezt azért, mert amikor az elmúlt év nyarán „gyorsan” elbocsátották a városi cég éléről, akkor az nem volt indokolt, jogszerű. Most a pervesztesnek, Pécs Megyei Jogú Városnak tizenöt napja van a fellebbezésre.
A városháza jogászai most spekulálhatnak, mit tegyenek?

Huszonötmillió, vagyis rengeteg pénz. Ennyi jár Varga Péternek. De senki se rémüldözzön, ha Pécsett jó közelítéssel 155 000 polgárral, ha úgy tetszik, lakossal számolunk, akkor fejenként csupán 161 forint, mert szerencsére fillér már nincsen kicsiny hazánkban.

Eljött tehát az olcsó demagógia ideje, nézzük innen a dolgot! Semmiképpen ne feszegessük jogi oldalról a dolgot, miért kellett olyan hirtelen eltávolítani a vezért a székéből, akinek a nevéhez többek között a helyi közlekedési vállalt buszainak „kiszervezése” is fűződött, bár abban még zajliki a vizsgálat, az éritnett pedig tagadja negatív szerepét.

Ha ugyanis bizonyos dolgokban bebizonyítható lenne a bűnössége, akkor utólag is visszakövetelhető lenne tőle az az összeg, amit felvett volna, egy szezon alatt. De valami hasonló történt korábban az EKF vezetőjével, Mészáros Andrással is, aki alig több, mint 9 millióval lett gazdagabb, első fokon.

Persze, színtiszta matematika. Ha valaki a javadalmazása alapján, egy hónapra 2 milliónál többre jogosult, akkor összesen tizenkét hónapra valóban jár neki a 25 440 000 forint, hogy pontosak legyünk. De ez egyénekre lebontva tényleg elenyésző differencia (csekély 3 forint arconként), úgyhogy senki se aggódjon! A „kirúgás” egyébként 2009. július 16-án történt, úgyhogy az egyéves évforduló hamarosan eljön. Csak azért, ha valakik esetleg koccintani szeretnénk a jeles napon!

Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2010-07-08 02:45
Ez egy ilyen f....sz város. Az összes multi olyan jogászokat tart, hogy bárkit úgy rúghatnak ki, hogy lába se éri a földet, munkajogi pert még nem nyert velük szemben. Itt viszont az egykori ekf vezér, a temető igazgatója ....és most ez. De jól megy ennek a városnak!!!
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-07-07 12:59
Azzal fizettetném ki, aki elszúrta ezt a dolgot. Az adja be a sokszor 161 forintot!!!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-07-07 12:57
Egy újabb sikertörténet! Gratulálunk annak, aki elküldte az urat. Biztos a sok jogász mindent megnézett!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés