Negyvenmilliót kapott Pécs városa az e-on csoporttól

Közélet
PDF
Megállapodást kötött Pécs Megyei Jogú Város képviseletében dr. Páva Zsolt polgármester, valamint Konrad Kreuzer, a nagy szolgáltató igazgatósági elnöke. Az összeg negyvenmillió forint, ami azért „járt”, mert a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat első féléve sikeres volt. Mindezt a két érintett kézjegyével is szentesítette, a szerződés tanúskodik a szándékról.
A képen állva szóló dr. Páva Zsolt mellett balra Konrad Kreuzer hallgatja a tolmácshölgyet, jobbra pedig Ruzsa Csaba figyeli az eseményeket.

Pécs városának polgárai alapvetően jól jártak, hiszen egy nagy szolgáltató úgy döntött, bizonyos, a megyeszékhely szempontjából jelentős összeget visszaad, méghozzá kulturális célokra. De azért annyira senki is örüljön! Hiszen nincsen másról szó, mint a energiaszektorból beszedett díjakból csepegtet vissza. Ami természetesen nem lenne kötelessége, ezért aztán köszönet jár érte.

– Túl az első hat hónapon, a magunk mögött hagyott események közül a többsége kimondottan jól, eredményesen fejeződött be – értékelte a közelmúltat a város vezetője, Páva Zsolt. – Természetesen készülünk az elkövetkező időszakra is, ami könnyebbé válik mostantól.

A méltó jövőhöz persze a lehető legjobbkor érkezik minden tízmillió, forintban mért segítség. Az energiaszolgáltató cég egyébként nem ismeretlen a városban, ezen a téren. Hiszen hosszabb ideje támogat különböző rendezvényeket, fesztiválokat. Emellett  a Pécsi Balett társulata is azok közé a csoportok közé tartozik, akik részesülhetnek nagyvonalúságukból.

Most jött el az  a pillanat, amikor az egész évadra tervezett, összesen négyszázötven esemény közül, a visszalévő idényben a legalkalmasabbak még színvonalasabban várhatják az érdeklődőket.  

Ezt a szándékot erősíti, hogy Konrad Kreuzer kijelentette, mostantól, 2010 végéig igyekszik minél több időt itt tölteni. Ezek szerint néhány „megmozduláson” is tiszteletét teszi majd.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés