Érthetetlen: kigyulladt egy szökőkút a Kossuth téren

Színház
PDF
Meg kell találni a felelősöket! Valami súlyos szervezési hiba folytán „balul” sült el az a szökőkútavató, amit tegnap esete tartottak meg, Pécsett, a belvárosban. De félre a tréfával, éljen a Cirkusz- és Utcaszínház Fesztivál, amit az elmúlt este nyitottak meg, a baranyai megyeszékhelyen.
A képen a pénteki, esti előadás egy pillanata látható, amikor már kezdett kibontakozni a káosz.

„Direkt” megmondták a nézőknek, úgy készüljenek, könnyen vizesek lehetnek. Ennek ellenére az egybegyűltek nagy várakozással tekintettek az előadás elé. Amikor is a hamburgi Bangditák (Bängditos) vették át a hatalmat, utcaszínházi elemek bevetésével. Nevüket, saját bevallásuk szerint az ősrobbanástól kölcsönözték, maga a jelenség nagy hatással volt művészetükre. Jól szervezték meg a zűrzavart, bár ez elsőre nem kis ellentmondás!

A Túlcsordulás (Überfluss) című előadás kezdetekor kiderült, itt bizony komolyan veszik a komolytalanságot. Megrendezett keretek között estek és keltek a szereplők, akik a publikum soraiból is jól vonták be a játékba a bátrabbakat. Több szerep, több figura, köztük mulya legény, harsány főnök, megszállottan, idegesen intézkedő nő volt látható. Hárman már tökéletesen alkalmasak voltak arra, hogy betöltsék a színt, pontosabban az általuk, illetve a technikai személyzet által tökéletesen összerakott tákolmányt. A szökőkutat, amin minden rosszul működött, de végül azért, a fináléra, a helyére kerültek a dolgok. Csobogott a folyékony közeg, mindenki jól elázott, ám ez is része volt a szórakoztatásnak.

Figyelem, szolgálati közlemény! Aki pénteken elmulasztotta, szombaton megtekintheti a produkciót, mert immár másodszor is megkísérlik a fellépők megismételni a bravúros előadást. Aki kilátogat a nemrég megújult, közösségi összejövetelek megtartására tökéletesen alkalmas területre, az láthat egy szökőkutat, ami részlegesen kigyullad. De akik ezt előidézik, azok nem égnek le!   

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés