Rólunk látnak lenyomatot a németajkú olvasók

Irodalom
PDF
Mindig jó hír, ha Pécs városáról jelenik meg könyv. Hamarosan a németül értők, olvasók kezébe kerülhet a Fünfkirchen/Pécs kiadvány, amelyben a baranyai megyeszékhelyről olvashatnak az érdeklődők. Mindez a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként történik meg, méghozzá a frankfurti könyvvásáron.
A képen Winfried Smaczny fogja kezébe a könyvet, amit hamarosan a frankfurtiak is láthatnak.

A címlapon a Pécsi Székesegyházzal, első és második belső oldalán a történelmi belvárost bemutató térképpel kezdődik a könyv. Hiszen egy ilyen alkotásnál fontos tudni, hol is jár az érdeklődő. Hátha egyszer tényleg eljön Fünfkirchenbe, az öt torony városába. „Egy kultúrtörténeti barangolás, keresztül, a városon, a Mecsek hegység lábánál”. Szól a főcím alá beszerkesztett ajánlószöveg, afféle alcímkén. A lapok tartalmát a szöveg szerzőjén, Aknai Tamáson, ismert pécsi művészettörténészen kérheti számon mindenki. Legyen az akár olyan személy, aki dicsérni szeretné, esetleg kritikával élne. De senki ne aggódjon, az író magabiztosan mozog a szakterületén, a hibázás lehetősége szinte kizárt.  

A kiadást a Deutsche Kulturforum Östliches Europa vállalta magára, a finanszírozó alapítvány elöljárója, Winfried Smaczny is megjelent azon a sajtótájékoztatón, a Művészetek és Irodalom Házában, ahol beszámoltak arról, mit is végeztek az elmúlt időszakban, ebben a témakörben.

A keménytáblás kötésben, 56 oldalon megjelent összefoglaló alkalmas lehet arra, hogy a turisták kedvet kapjanak egy látogatásra, Magyarország déli nagyvárosába. A kedvcsináló egy sorozat része, ami a 245. a sorban. A szép, színes képekkel illusztrált könyvben fellelhető szöveget azonban csupán azok tudják megérteni, akik jártasak a germán nyelv rejtelmeiben. Egyszer talán érdemes lenn magyarul is megjelentetni a regensburgi kiadású nyomtatott lapokat.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-07-16 06:21
Azért 56 oldallal elmenni egy ilyen rangos könyvkiállításr a??? A szakdoliim kétszer nagyobb volt!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés