A víz, az éltető elem várja a pécsiek a belvárosban

A víz, az éltető elem várja a pécsiek a belvárosban

Közélet
PDF
Hőségriadó, pontosabban már hőségriasztás van Magyarország teljes területén, bár a kettő közötti különbség nem világos. Ebbe természetesen beletartozik a Dél-Dunántúl, annak megyeszékhelye, Pécs városa is. De senki se riadjon meg teljes mértékben, mert azért lehet védekezni a hatalmas hőmérséklet, forróság ellen. Egy a lényeg, gyereket, kutyát, gyerekkutyát senki se hagyjon a napon, autóban, mert annak nem lesz jó vége.
A képen azok láthatóak, akik nem szerettek volna kiszáradni, egy szép nyári délelőttön.

A Széchenyi téren a vízszolgáltató hideg vízzel várja, várta a tikkadt városlakókat. Ez ugyanis a tisztiorvosok egyik kiváló tanácsa, mármint az, hogy a folyadékveszteséget pótolják az emberek. De semmiképpen se fogyasszanak alkoholtartalmú, sőt, szénsavas italokat se. (Gondolom, hűtött sörök rajongói, párás fröccsös poharak elkötelezett hívei egy kissé felhúzták a szemöldöküket.) A sóháztartás, a cukorszint könnyen felborulhat, ezt se feledje senki.

A tűző nap ellen fehér ruhával, esetleg fehér kalappal védekezzenek azok, akinek ki kell menniük a flaszterre. Arról nem szól a fáma, milyen divatirányzatot követve öltsenek fel bizonyos ruházatokat az érintettek.

De azért senki se feledkezzen meg a kedvencéről (és itt most senki se gondoljon az anyósára), hanem kutyára, macskára terelődjék a szó. Szóval, a viccet mellőzve, az állatoknak is mindig legyen friss, lehetőleg hideg ivóvizük. Emellett, ha van rá lehetőség, a kutyáknak lehet vizet engedni egy-egy rossz kádba, teknőbe, ahol – ha kedvük tartja – megmártózhatnak. Figyelem! A macska állítólag irtózik a víztől. Még egy jó tanács. Ha valaki tényleg szereti a négylábú társát, akkor engedje be az árnyas előszobába, a hideg kőre. Ott örömmel elnyújtózik a szőrös barát. Lovakra mindez nem vonatkozik, vagy kevésbé ajánlott.

HÅ‘guta ellen a legjobb módszer, hogy ne üljünk olyan autóba, ami a napon várakozik, két-négy órácskát, felhúzott ablakokkal. Mert attól, rosszabb esetben, a 60-70 fokon könnyen bárki megfulladhat, felforr a vére, más egyéb dolog történik vele, aztán jöhet a mentÅ‘, orvos, mert mint tudjuk, hamar megvan a baj.  

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-07-16 06:27
Ennyi "költőien" megfogalmazott zagyvaságot már régen olvastam. Ennél sokkal egyszerűbben és közérthetőbben is lehetett volna írni a témáról. Nekem is forr a vérem (idézet a szerzőtől)!!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés