Játszottak a tűzzel, de nem lett belőle semmi baj

Játszottak a tűzzel, de nem lett belőle semmi baj

Színház
PDF
Legfeljebb a szakképzett tűzrendészek aggódhattak, a nézősereg viszont jól szórakozott. Mert egy véletlenszerű tömegben viszonylag kevés a szakavatott tűzvédelemhez értő akad. Csütörtökön, késő este, Pécsett, a Széchenyi téren izgalmas műsorszámot láthattak az egybegyűltek. A Cirkusz- és Utcaszínház Fesztivál keretében a Magma Tűzszínház művészei léptek fel.
A képen a szép lányok táncoltak, kezükben pedig tűz égett. A szívükről nincsen információnk!

Ezeréves intelem, hogy a tűzzel nem szabad játszani! Erre kevés kivétel akad, de ilyennek számít a Magma Tűzszínház. A tegnap, sötétedés után fellépő hölgyek, illetve az egy úr bebizonyította, ha szakavatott kezekben van a láng, akkor nem lehet belőle különösebb baj.

Látványos, néha kissé félelmetes volt a mutatványsorozat. Pörögtek, forogtak a kellékek, esetenként olyan érzése lehetett a nézőseregnek, hogy a tűz az artisták bőrét is megégeti. De látszólag nem így történt, mert nagyon ügyesek voltak a tűzvarázslók. Meg is kapták érte a vastapsot, a Tűzjelmez varieté elérte célját.

Csak utólag derült ki, az egyik ifjú nőt egy kicsit kezelésbe kellett vennie az egészségügyi személyzetnek. Előbb vízzel locsolták le a karját, aztán egy hűsítő krémmel kenték be a felkarja bőrét. De azért itt senki se gondoljon komoly égési sérülésre, csak egy ötforintos nagyságú bőrpírra.

Az elmúlt esemény kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a társulat, a Magma Tűzszínház pénteken is fellép, Szintén a Széchenyi téren, Pécsett. De más is van a tarsolyukban, ezért a Fényhalászok-Teremtésmítosz című összeállításukat is láthatják a kíváncsiak. Ebben a tánc és a multimédia performansza kerül a színpadra. A két előadó: Farkas Linda táncos, illetve Merksz Andor, videoanimációs művész.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-07-16 11:08
Jó kis tüzes lánykák lehettek!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés