Argentinok a pécsi légtérben, kisebb csoda az égen

Színház
PDF
Nehéz pontosan meghatározni, milyen élményt nyújtott az argentin csoport, a pécsi éjszakában. Égi megszállottak joggal hihették, végre eljöttek a várva várt idegenek. Valóban ahhoz hasonlított az esemény, de azért annyira nem volt komoly az eset. Csupán a Pécsett zajló Cirkusz- és Utcaszínházi Fesztivál dél-amerikai vendégei szédítették el az érdeklődőket.
Nem egy ismeretlen eredetű tárgy szállt le a pécsi Széchenyi térre, "csupán" az argentinok varázsoltak egyet.

Ja, daruval, úgy könnyű! Szóval le sem győzték a gravitációt. Pedig olyan jó lett volna hinni benne. Szinte felfoghatatlan előadásnak voltak szemtanúi azok, aki kilátogattak pénteken, illetve szombaton, a város egyik legfontosabb terére, a Széchenyi Istvánról elnevezettre.

A Grupo Puja K@osmos formáció minden tekintetben kiállta a próbát. A szervettségében, koreográfiájában, technikai hátterében a legnagyobbakhoz mérhetőek csupán Diego Maradona honfitársai. A „La Bola”, vagyis „A Gömb” című program ugyan szinte semmiben sem hasonlít a labdarúgásra, de annyiban mindenképpen, hogy a darura fellógatott kellék nem a kockához hasonlított.

A pörgés, a fogás szemkápráztató volt, néha már úgy tetszett, bizonyos dolgok veszélyesek is lehetnek. De szerencsére a biztosítókötelek, fémcsatok kiválóan működtek. Igaz, egyetlen elvárásnak a nézők nem tudtak megfelelni. Ugyanis, azt már minden, a daruzásban jártas kisinas is tudja, hogy a függő teher alá állni nem szabad. Mindezt a kocsin lévő felirat is hirdette, ám ezt a regulát muszáj volt áthágni. E nélkül ugyanis elmaradhatott volna a mutatvány. Akkor meg minek a fesztivál? Igaz, a daru a felemelt súlynak legalább a százszorosát elbírja, tehát veszély nem volt.

Nagy tapsot kaptak az égben lebegők, a színpadon lévő zenészekkel egyetemben, akik a muzsikát szolgáltatták az esti kikapcsolódáshoz. A profizmus alapiskoláját láthatta mindenki. A kötelek végén függő artisták nem szédültek el, legfeljebb a földről a tekintetüket az égre szegezők hihették egy kis ideig, hogy Isaac Newton mégsem tudta jól a fizikai törvényeket.    

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-07-19 08:56
gyönyörű volt!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés