Bridges Pécs2010 mozaikkiállítás: a "világ porai" a bazilikában

Képzőművészet
PDF
Elvira Wersche alkotóművész Hollandiából érkező projektje keretében egy hétig a "világ pora", azaz a földkerekség távoli pontjairól összegyűjtött színes homokszőnyeg borítja a pécsi bazilika altemplomának kövezetét.A geometrikus mintázatú mozaikkiállítás a Bridges Pécs2010 kísérőprogramjaként látható Európa Kulturális Fővárosában.

 kifejezően illusztrálva a matematika és a kreatív alkotás, tágabb értelemben pedig a tudomány és a művészetek közötti szoros kapcsolatot. Elvira Wersche VilágPor című alkotói programja keretében a földkerekség különféle pontjain összegyűjtött színes homokot használ komplex, geometrikus mintázatú mozaikjainak elkészítéséhez. Mindaz, ami kezdetben csak vonalak és formák kavargó összevisszaságának tűnik, az egyhetes alkotói folyamat során háromszögek, szabálytalan négyszögek, rombuszok és más sokszögek rendszerévé áll össze a látogatók szemei előtt – ily módon a nézőket is beavatva az alkotás létrejöttének titkaiba. Amikor a kompozíció elkészült, a művésznő egy performansz keretében eltörli azt. Ezzel is kifejezve, hogy minden mozgásban van, minden múlandó...

A világ több múzeuma, temploma és zsinagógája adott már helyet e különleges kiállításnak, amely a pécsi EKF-program alkalmából "Sopianae VilágPor" címmel tekinthető meg a székesegyház altemplomában, július 21-27. között.

Nyitva tartás: július 21-27. 9:00-18:00
Belépőjegy: 800 Ft, diák/nyugdíjas: 500 Ft, amely magában foglalja a Székesegyház és a Kincstár megtekintését is.
Kiállítászáró performansz: július 27. 17:30-18:00


Rendezők:
Pécsi Kulturális Központ – Pécs Ars GEometrica projekt
Bridges Organization (USA)

Megvalósul a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében.



Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-07-20 17:35
... hát!? Ez a nő sem hagy űrt maga után, ha elmegy.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés