Vigyázat, hangszeres támadás várható a héten!

Vigyázat, hangszeres támadás várható a héten!

Zene
PDF
Végre eljött az a pillanat, amikor megpróbálhatjuk a pécsiek, illetve a zenét szeretők ízlésének befolyásolását. Ugyanis a 14. icwip idei rendezvénysorozatában, hétfőre és keddre ajánlhatunk zenekarokat. Az idén is egyhetes icwip keretében rendezett pécsi fesztiválon az ingyenes koncertek minden este, 19 órától kezdődnek a pécsi Dóm téren, a Sétatéren pedig igényes fesztiválutca vár mindenkit. (Rossz idő esetén a koncertek helyszíne a Pécsi Feszt Café.)
A mai program

2010. július 26. (hétfő)

Ska-Pécs

Baranya megyében már "sztárok", országosan egyre népszerűbbek, de külföldre is mind többször hívják őket! A zseniális SKA-P feldolgozás műsorukba nagy sikerrel csempésznek be egy-egy saját számot.

Russkaja (A - RUS)

A Russkaja hét, Ausztriában élő orosz muzsikus könyörtelen kísérlete arra, hogy brutális erejű zenéjével elsöpörje közönségét. Az elmúlt évek alatt sikerült a rendkívüli Russian-Style-Balkan-Ska formációnak bécsi underground zenekarból egy kultikus crossover zenekarrá emelkednie. A Russkaja ska-attakja a zenekar bevallása szerint olyan hatást kelt, "mintha egy vodkával töltött szputnyikhoz kötöztek volna". És mivel a vodka vízként folyik a koncerteken, a végére folyékony orosztudást ígérnek, valamint azzal kecsegtetnek, hogy mindannyian megtanuljuk, milyen érzés a Vörös téren pogózni. Kihagyhatatlan!

A holnapi program:

2010. július 27. (kedd)

Ludy Huxtable and Balázs Józsi Band

Ludy Huxtable pályája a francia CitéMonde egyesület külvárosi fiataloknak szervezett work-shopjain kezdÅ‘dött, ének- és zene órák hosszú sora után eljutott  egész New Yorkig, illetve a pécsi icwip fesztivál keretében most elÅ‘ször Magyarországra is.

A soul, hip-hop és elektronikus zenétÅ‘l ihletett Ludyvel  Balázs Józsi is felvette az ütemet, és ezúttal tÅ‘le szokatlan, R’n B harmóniákat komponált. Az európai projekt francia oldalát erÅ‘síti még két vokálos (szintén a CitéMonde holdudvarából), a lendületért  egy magyar dobos, Mohai András felelÅ‘s. A számok érzéki mély hangjait Pecek Lakatos Krisztián és az  Å‘ és nagybÅ‘gÅ‘je biztosítják.

Heaven Street Seven

A brit gitárzenék egyik legjelesebb hazai pedigréfelelőse, a Heaven Street Seven tizenötödik születésnapját ünnepli egész estés koncerttel az idei icwip-en. A komoly nemzetközi sikereket is arató HS7-et elegáns, remekül hangszerelt, gitáralapú számai, nagyszerű hangulatú koncertjei, Szűcs Krisztián jellegzetes éneke méltán teszik a hazai gitárpop legnépszerűbb együttesévé. Minderről a hazai és nemzetközi díjak, a jelentős kritikai elismerés mellett a közönség stabil szeretete is tanúskodik.

 


Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-07-26 17:41
Most tényleg nagggyon jó koncertek lesznek, emberek ott a helyünk! Ingyen!!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés