Pénteken már vendégeket fogad az Orfűi Aquapark

Bereczki Lajos Közélet
PDF
A Baranyi Élménykörút egyik legfontosabb láncszemének, az új, orfűi víziparadicsomnak a hivatalos átadása történt meg csütörtök délután. Még az előző kormányzat alatt, szocialista képviselők kezdtek el lobbizni a megvalósítás érdekében, de már a fideszesek tették fel az i-re a pontot. Ebben a kérdésben nem volt nézetkülönbség a két politikai erő között.
Képünkön balról jobbra, Füziné Kajdy Zita Orfű polgármestere, Hargitai János,a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Cséfalvay Zoltán államtitkár és Nagy Csaba Pécs alpolgármestere látható. Tekintse meg írásunk végén az eseményen készült képeinket!


Nagy Bandó András a házigazda szerepét töltötte be a mai eseményen – hiszen egykor ő volt a település első embere - ahol ünnepélyesen átadták az aquaparkot, és ez Bandó ide, Bandó oda, ez nem volt vicc.

Ezt Cséfalvay Zoltán államtitkár is hangsúlyozta, aki biztatta az orfűieket, hogy „verjék le” Harkányt, azaz szálljanak  ők is ringbe a fürdővendégek kegyeiért. Szerinte ez annál is inkább szükséges, mivel a színvonalas szolgáltatások versenyében nem csak a vendégek nyernek, hanem a versenytársak is. Elsősorban a kínálat bővülésével és a működés tökéletesítésével a saját vállalkozásuk versenyképességén javítanak, ami mindenképpen hasznos lesz számukra. Említést tett az új Széchenyi-tervről, amely eredményeképp 10 év múlva egymillió új munkahely jön létre, véleménye szerint például az ilyen beruházások révén.

Az ilyen látványosságok lánccá fűzése történik most a megyében, amely révén a már említett Baranyai Élménykörút jön létre, a Bikali reneszánsz élménybirtokkal, a Mecseknádasdi pincékkel, Orfűt Péccsel és Abaligettel összekötő kerékpárúttal, immár a megújult vízi bázissal és az aquaparkkal.

A többségi tulajdonos Baranya Megyei Önkormányzat nevében Hargitai János elnök beszélt a megye turisztikai beruházásairól. Elmondta, hogy az utóbbi években 3,2 milliárd forintból valósultak meg ilyen jellegű beruházások Baranyában. Nem volt könnyű az önrészeket letenni, de az önkormányzat tudta, hogy a jövőt építi, ezért mindent megtett azért, hogy ez sikerüljön. Az aquapark esetében ez 750 milliós tétel volt, amelyről Hargitai azt mondta, hogy megérte, hiszen egy térség kap ettől új lendületet és munkalehetőséget.

Még többen méltatták a beruházás jelentőségét, miután a nemzetiszínű szalag átvágásával a strand hivatalosan is megnyitotta kapuit, ha a mai nap csak a meghívott vendégeknek is. Holnap azonban bárki kipróbálhatja a 2200 forintos egész napos jeggyel a szolgáltatásokat (diák jegy: 1600 Ft) Mindezért a szép és rendezett környezeten kívül több medencét használhat, amelyek között van olyan, amelyik önálló vízáramlással segíti az úszást és több csúszdát is használhatnak akik ezt a műfajt kedvelik, ráadásul külön díjazás nélkül. Megújultak az ellátó épületek, a büfék és egy étterem, valamint több napozószék és napozóhely is várja a strandolókat.

Nos, akinek még ezek után sem jött meg a kedve Orfűhöz, az nézze meg a holnapi időjárás jelentést, talán attól kedvet kap. Mindenesetre mi néhány  fényképpel próbálunk kedvet csinálni a programnak, melyet cikkünk végén láthatnak.
 
 
orfu1 orfu13 orfu14 orfu15 orfu16 orfu18 orfu2 orfu3 orfu5 orfu6 orfu7 orfu9

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-08-13 16:02
Valóban, mitől lesz ez jobb a régi strandnál, azért mert aquaparknak hívjuk (amúgy magyarosan), meg van egy két satnya csúszda?
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-08-13 09:20
Ezzel csak az a gond, hogy éppen annyira nem lesz népszerű,int az elődje. Ugyanis az időjárás viszontagságain ak épen annyira kitett. Most akkor mit csináltak?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés