Horvát grafikus, Davor Vrankiċ mutatkozik be

Képzőművészet
PDF
Rajzok papírra, ceruzával. Így lehetne röviden jellemezni azt a művészeti tevékenységet, amit a horvát származású Davor Vrankiċ művel. A Párizsban és New Yorkban élő grafikus kiállítása kedden délután nyílt meg, Pécsett, a Vasváry-házban, nagy érdeklődés mellett. Az esemény horderejét jelzi, hogy azon megjelent dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere is.
Jól hangzana, hogy sikerült lefényképezni Davor Vranki
ċ auráját, de az nem igaz, csak az üvegen tükröződött a fény.


Szerelem első látásra – ezt a címet viseli a tárlat, amit mindenkinek a legjobb szívvel tudunk ajánlani, aki érdeklődik a képzőművészeti munkák iránt. A grafikák a bevezetőben már említett Vasváry-házban láthatóak, 2010. szeptember 12-ig.

Amiket a rendezők a falakra kitettek, azok 2005 és 2010 között készültek, legtöbb esetben a „borderline”, magyarul a határvonal és a nem tökéletesen definiált vizuális szituációk vizsgálatával foglalkozik. Ennél mélyebben azonban most ne menjünk bele a dolgokba, mert a „vájtszeműek” úgyis többet látnak benne, a földi halandók számára meg egyszerű élményként is felfogható a törekvés.

A rajzokról néha furcsa gondolatai támadhatnak a szemlélőknek, de talán éppen ezért is érdemes időt áldozni rájuk. Ráadásul ezért az élményért még fizetni sem kell senkinek, egyetlen forintot sem. Lévén, hogy ingyenes a dolog!

A szomszédos Horvátország, különösen pedig Eszék városa aktív az idei esztendőben, amikor Pécs Európa Kulturális Fővárosa. Ennek kapcsán már több olyan program akadt, ahol megmutatkoztak. Most ismét kitettek magukért, hát senki se maradjon könnyelműen távol a helyszíntől!  

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-08-25 19:14
Nagy cerkabajnok a srác, nézzétek meg!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés