Nemzetközi vonat van, jegy csak indulás után kapható

Közélet
PDF
A naptárra pillantva, mintha 2010-es évet írnánk, így Krisztus után, amúgy, a XXI. évszázad legelején. Mindezt csak a pontosság kedvéért érdemes tisztázni. Mert Pécsett, a MÁV főpályaudvarán mintha más idők zajlanának. A dologra abból lehetett következtetni, hogy az első külhonba tartó vonat elindulása után nyit ki a nemzetközi jegypénztár.
A képen a ház, ahol semmi sem változik, csak áll az idő.

Fontos időpont a pécsi állomáson 6.40. Ekkor szokott zöld jelzést kapni a Horvátországba tartó vonat, aminek első külföldi állomása magyarul Pélmonostor. A nemzetközi jegyek kiadására jogosult jegypénztár viszont 6.50-kor nyitja ki ajtaját. A kettő között pedig nagyjából, de inkább pontosan (az a vasútnál lényeges) hatszáz másodpernyi differencia van.

Ennek okán fordultunk levéllel a MÁV-START Zrt. sajtóosztályához. Ahonnan másfél hét után meg is érkezett a válasz. Amivel csak egy baj van, olyan „igazi” vasutas, a szónak inkább rosszabbik értelmében. Pedig csak annyi kellett volna, hogy egy munkatárs 30 perccel korábban nyisson. De azt azért nehéz megvalósítani, mert az alkalmazott is vonattal jár dolgozni, ha pedig korábbi órán tárná ki az ajtót, akkor egy sokkal előbbi szerelvénnyel kellene beutaznia Pécsre. Mindezt azonban csupán egy diszkrét magánnyomozás után sikerült kideríteni.

A MÁV-START Zrt. válasza

Köszönjük, hogy  eljuttatta hozzánk észrevételét, amellyel kapcsolatban ezúton tájékoztatjuk, hogy a Pécsről Horvátországba tartó, első nemzetközi vonat indulásához is igazodó pécsi jegyváltási lehetőségek felülvizsgálata jelenleg folyamatban van. A személyszállító vasúttársaság a lehetséges megoldások mielőbbi megvalósíthatóságát keresi annak érdekében, hogy  az utasok a szükséges nemzetközi menetjegyeket ezen kora reggeli időszakban is helyben meg tudják váltani.

A módosítás közeljövőbeli bevezetéséig azokban az esetekben, amikor a nemzetközi menetjegypénztár még nincs nyitva, a személyszállító vasúttárság javasolja  tisztelt utasainak a menet- és helyjegyek elővételi megváltását.

Hozzászólások

 
0 #4 Guest 2010-08-31 14:12
Csak gratulálni lehet a A MÁV-START Zrt-nek! Ekkora rugalmatlanságo t... ezt mint negatív példát szerte a világban tanítani kéne! Nem mellesleg a MÁV egész magyarországi tevékenysége hasonló... nem véletlen, h ott tartanak ahol tartanak: rohad a vasút! Már nem csak a rozsda eszi évtizedek óta, hanem a lustaság, a tunyaság nevű belső amortizáció is... még 1x gratula... csak így tovább a megsemmisülés, a teljes megsemmisülés felé!
Idézet
 
 
0 #3 Guest 2010-08-31 08:00
Hogy mindenki tudja: nemzetközi vonatra, a "kallernál" nem lehet jegyet váltani, legfeljebb pótdíj ellenében!
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-08-30 21:09
természetesen a vonaton is lehet venni jegyet.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-08-30 17:43
ez vicc, ugye?

hátha lehet jegyet venni a vonaton is. mint a kisebb vonalakon.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés