Technikával harcolnak a zsiványok ellen

Közélet
PDF
Mostantól mindenki legyen kissé visszafogottabb, ha rosszban töri a fejét! Különösen akkor, ha mindezt közterületen tervezi végrehajtani az illető. Mert hétfőtől a Pécsett kiépített térfigyelő kamerarendszer majdnem mindent lát. Tizennégy megújult közösségi téren figyelnek mindenkit a rendőrség, illetve a közterület-felügyelet munkatársai. Az Athinay Simon úton lévő rendőrségi bázis ad helyet.
A monitorok (a kép a helyszínen készült) majdnem mindent megmutatnak, elbújni előlük szinte lehetetlen.

Tizennégy helyszínen harminchárom kamera, jelenleg ezt tudja a rendszer. A hét első napján, hivatalosan is megmutatták, mire képesek a felszerelések. Az eseményen megjelent dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere mellett Nagy Csaba országgyűlési képviselő, cseppet sem mellékesen alpolgármester. A rendőrség részéről Dakos József rendőrtábornok, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság parancsnoka ült a pulpitusnál, mellette foglalt helyet  dr. Schmidt József Pécs Megyei Jogú Város közbiztonsági tanácsnoka.  

Összesen 80 millió forintba került a hálózat kiépítése. De ezek a berendezések nem holmi képeket sugároznak a központi monitorokra. Az túlzás, hogy a fogtömést megmutatják, de szinte mindegyik körkörösen forgatható, ráközelítve pedig a kocsik rendszáma könnyedén leolvasható a segítségükkel. Éjszakai fényviszonyok között is megfelelő minőségű képeket kapnak a szolgálatvezetők.

Ha pedig a hozzáértők bármi rendellenességet észlelnek, akkor a lehető legrövidebb időn belül odaküldhetik a járőrt, illetve intézkedhetnek. Az adatokat három napig tárolják, tehát nem olyan könnyű megszabadulni a bűnöktől. Rendkívüli helyzetben visszanézhető a mozgás ki merre téblábolt, esetleg járt a tilosban.

A közterületet annak tulajdonosa, felügyelője azt megfigyelheti. Mindezt Schmidt József szakember mondta el. Igaz, néha az állampolgári biztosok ezt nehezményezik, de mindenki megnyugodhat, aki törvénytisztelő. Ettől az új „szolgáltatástól” legfeljebb a zsiványok aggódhatnak, ám ők aztán nagyon.
 
 

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-08-31 13:31
Na most már csak el kellene kapni a zsiványokat! Kíváncsi vagyok lesz-e ilyen elkapás a közeljövőben (mert rongálás biztos lesz).
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés